• Repair Café Geldermalsen repareert nu ook kleding.
• Repair Café Geldermalsen repareert nu ook kleding. Foto: Aangeleverd

Kleding bij Repair Café Geldermalsen

geldermalsen • Belangstellenden kunnen voortaan bij Repair Café Geldermalsen ook terecht voor eenvoudige reparaties van kleding en textiel.

Zaterdag 23 februari van 11:00 - 15:00 uur staan de vrijwilligers weer klaar. "Het gaat goed met het Repair Café Geldermalsen. Steeds meer mensen weten de weg naar ons te vinden en aan enthousiaste vrijwilligers is er geen gebrek. Er zijn ook volop nieuwe ideeën. We kijken steeds weer naar mogelijkheden om mensen te helpen bij het maken van hun kapotte spullen", zegt initiatiefnemer Machteld van den Broek. Het Repair Café biedt nu ook kleding- en textielreparaties aan. "Denk aan eenvoudige naai- en verstelwerkzaamheden. Dus heeft jouw kleding een losse zoom of winkelhaak, moet er een lastige knoop worden aangezet of is de theedoek of het beddengoed stuk? Kom maar langs en we lossen het op."

Tweede leven

De vrijwilligers geven kapotte spullen gratis een tweede leven, want weggooien is vaak niet nodig. "Gezellig, beter voor het milieu en beter voor de portemonnee. Alleen maar voordelen dus. Mensen kunnen met allerlei spullen bij ons terecht, zoals stofzuigers, houten meubels, klein huisraad, (tuin)gereedschap of kinderspeelgoed. We repareren van alles, maar geen fietsen, computers, tablets en mobiele telefoons."

Het Repair Café wordt elke laatste zaterdag van de maand van 11:00 - 15:00 uur gehouden in De Pluk in Geldermalsen. Locatie: Bibliotheek de Pluk, 1e verdieping. Meer informatie is te vinden op onderstaande website.

q www.deknop.nl.