Hervormd Leerdam houdt Potgrondactie

leerdam • De diaconie van de Protestantse Gemeente Leerdam houdt zaterdag 9 maart haar jaarlijkse potgrondactie. Met de opbrengst van deze actie wordt een project van Woord en Daad in Bangladesh gesteund. Deze stichting bestrijdt armoede door de lokale bevolking te helpen een eigen bestaan op te bouwen. In Bangladesh gebeurt dat door de inwoners te ondersteunen in de opstart van een bedrijf voor sanitaire producten om zo goede hygiëne en schoon water te bevorderen. Het is mogelijk het project te steunen door het kopen van potgrond en of gedroogde koemestkorrels. Een zak potgrond van 40 liter kost € 4,50, drie zakken voor € 12,00. Een zak koemestkorrels van 5 kilo kost € 5,00, drie emmers voor € 13,00.
Bestellingen tot woensdag 6 maart doorgeven aan Jan van Dijk: email: Voorzitter-diaconie@hervormdleerdam.nl, tel.: 0345-619134. Bestellingen worden zaterdagmorgen 9 maart van 9:00-13:00 uur gratis thuisbezorgd. Graag bij aflevering van de bestelling met gepast geld betalen.


Voorbereiden op aardgasloos wonen

geldermalsen • Het centrum voor duurzaamheid De Knop in Geldermalsen organiseert dinsdag 26 februari een avond over 'Voorbereiden op wonen zonder aardgas'. Tijdens deze avond wordt uitgelegd wat inwoners kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun gas- en elektriciteitsverbruik daalt. Het gaat om maatregelen die een goede voorbereiding zijn op gasloos wonen, maar er ook voor zorgen dat de energiekosten omlaag gaan. "We weten dat de aardgaskraan in de toekomst dichtgedraaid wordt. En dat betekent dat er een andere manier van verwarmen van woning en tapwater geregeld moet worden", aldus de organisatoren van de avond.

Stefan van Tongeren, projectleider van energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland: "Veel mensen stellen de keuze voor een alternatief uit. Behalve dat de kennis er niet altijd is, hangt de keuze ook af van factoren zoals financiering, subsidies en technische mogelijkheden. Maar ondertussen stijgen de gas- en elektriciteitsprijzen wél. Het is daarom belangrijk nu al actie te ondernemen om het energieverbruik te verminderen." Er is plaats voor maximaal 20 personen. Aanmelden via marisca@11duurzaam.nl. Datum: dinsdag 26 februari, aanvang: 19:30 uur. Locatie: De Knop, Rijksstraatweg 19, Geldermalsen.


Meeloopdag bij ROC Rivor

regio • Diverse opleidingen van ROC Rivor in Tiel organiseren donderdag 21 februari een dag voor toekomstige studenten. Naast inspirerende masterclasses van vakdocenten wordt de dag ingevuld met bekende gastsprekers, een DJ, artiest/influencer Jesse Hoefnagels en is er een oudercafé. Op de Bachstraat in Tiel zijn leerlingen van harte welkom tussen 11:00 en 15:15 uur. De meeloopdag is een goede manier om kennis te maken met de opleidingen van ROC Rivor. Bovendien geeft deze dag leerlingen nét wat meer inspiratie door gastsprekers als de 'jong ondernemer van het jaar' Zaid el Ouardani. Uiteraard is er aandacht voor de individuele vragen van leerlingen en hun ouders. Studenten en docenten nemen uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via rocrivor.nl/meelopen. Deze dag is specifiek voor de opleidingen die tot het domein Ondernemerschap en Dienstverlening behoren.