El Boukhari scoort sterk in onderzoek

leerdam • IBS El Boukhari is de beste islamitische basisschool van Nederland. Dat laat de Leerdamse school vol trots weten in een persbericht. Maandag publiceerde RTL de resultaten van haar Scholenonderzoek 2019. Hieruit blijkt dat islamitische basisscholen het beste scoren van alle basisscholen. Met een score van 9,3 is El Boukhari de allerbeste islamitische basisschool van Nederland. El Boukhari scoort al jaren goed in het onderzoek. Met de score van 9,3 staat El Boukhari in de top 5 van beste Nederlandse basisscholen. "Een prestatie van formaat, en eentje om heel erg trots op te zijn. Het gehele team ziet dit als de beloning en waardering voor hard werken en een meer dan 100% inzet van leraren, leerlingen en ouders", aldus het persbericht.


Hagemans voor Jantje Beton

leerdam • Van 25 februari tot en met 9 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd. In Leerdam organiseert Scouting Hagemans deze collecte. Van de collecte is 50% van de opbrengst bestemd voor de clubkas, de andere 50% besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. "Zo zorgen we samen dat meer kinderen, meer kunnen spelen. Help mee en geef aan de collectanten. Het is fijn als u wat kleingeld spaart om bij de deur neer te leggen voor als er een collectant langs komt", aldus Scouting Hagemans. Er wordt ook in de kernen Schoonrewoerd, Kedichem en Oosterwijk gecollecteerd.


Jeu de Boulesbaan geopend

leerdam • Wethouder Marcel Verweij opent donderdag 21 februari om 15:00 uur de jeu de boulesbaan achter Eiland van Heesen. De bewoners benaderden in de zomer van 2018 de wijkambassadeur met het verzoek of de gemeente een jeu de boules baan kon realiseren via het budget van wijkgericht werken. Vervolgens is gekeken naar de mogelijkheden. De gemeente heeft de kosten betaald en de bewoners zorgen in de toekomst zelf voor het onderhoud. De baan is overigens voor alle inwoners toegankelijk.