De jonge Marthijn Hobo probeert Morris van den Brink te stuiten.
De jonge Marthijn Hobo probeert Morris van den Brink te stuiten. Foto: Jeroen de Bruin

MVV'58 favoriet voor periode na 3-1 winst op Herovina

meteren • MVV'58 deed in de tweede periode goede zaken door Herovina met 3-1 te verslaan. Morris van den Brink en Remco Knoop zorgden voor de verdiende 2-0 ruststand. Na een zwakke eerste helft kreeg een zich herstellend Herovina door de 2-1 van Jesse van Vliet na rust weer hoop maar een kwartier voor tijd besliste Berry van Waarden met 3-1 de partij.

Herovina-trainer Glenn Calor was ontevreden over de start: "Onze eerste helft was zwak. Er was te weinig bereidheid om elkaar te ondersteunen. MVV'58 kreeg ook te veel vrijheid. Bij die vroege 1-0 werd de dekking niet goed overgenomen. Na rust ging het veel beter en had MVV'58 lange tijd weinig meer in te brengen. Jammer dat onze gelijkmaker werd afgekeurd maar voorin brachten we toch iets te weinig. Hun beslissende 3-1 was mooi maar werd door ons niet zo best verdedigd."

Voor rust was MVV'58 beter. Al na acht minuten maakte Morris van den Brink zich mooi vrij. Met een laag schot opende hij beheerst de score: 1-0. Na een kwartier herpakte Herovina zich wat maar zonder succes. Uit een voorzet van Marthijn Hobo produceerde Kevin Steenbruggen een subtiel hakje maar de reflex van keeper Rick van Ginkel was even fraai. Nadien werd MVV'58 echter weer gevaarlijker. In de 38e minuut werd het na een aanval over links 2-0. Dominic Comerford bediende Remco Knoop die met 2-0 zijn zevende competitiegoal fabriceerde.

Na de thee tapte Herovina uit een ander vaatje. Tien minuten na rust kwam Herovina uit een corner verdiend tot 2-1 terug want Jesse van Vliet kopte resoluut raak: 2-1. Zes minuten later scoorde Herovina via Lloyd Hobo ook de gelijkmaker maar de Tilburgse scheidsrechter Joey van Straalen keurde de treffer vanwege een overtreding tegen de keeper van MVV'58 af. De pas 21 jarige arbiter had het in de tweede helft niet makkelijk maar blies verdienstelijk. De bij MVV'58 ingevallen Patrick van den Hurk liep al snel na zijn entree een gele kaart op. Wel vreemd was dat dit de enige kaart in de wedstrijd bleef want de wijze waarop de ver uitgelopen Herovina-keeper Walter Kornet even later Meterens invaller Cas Wilpstra torpedeerde was zeker ook een kaart waardig.

Een derde Meterense invaller Berry van Waarden besliste uiteindelijk de partij. Tevoren had Remco Knoop ook al voor MVV'58 gescoord maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Even later werd het toch 3-1. Berry van Waarden speelde zich vrij en schoot de bal beheerst in de verre hoek: 3-1. Daarmee was het pleit beslecht. Herovina-trainer Glenn Calor blijft desondanks hopen op de nacompetitie: "Ons restprogramma in de tweede periode is gunstig maar ook via een hoge positie aan het eind in de totaalstand kunnen we de nacompetitie halen."