Asperen onderaan na nederlaag

asperen • Het leek voor Asperen even de goede kant op te gaan tegen GDC. De ploeg kwam na rust op voorsprong, maar stapte toch met lege handen van het veld. Door de ongunstige uitslagen staat de ploeg nu onderaan in de 3e klasse D. "Een zure nederlaag", vond trainer Jaap van Hattem. "GDC was voetballend wel de betere ploeg, maar we hielden het aardig dicht. Nadat we op voorsprong kwamen valt de 1-1 te snel. Als dat langer uitblijft, moeten zij meer risico gaan nemen en krijg je ruimte."

Na een schot van Ruben Boet was Gerard Breider attent bij de rebound. Drie minuten later was het echter alweer gelijk. In de slotfase pakten de gasten de winst. De 1-2 werd ondanks een vlagsignaal goedgekeurd. In de laatste minuut besliste GDC de wedstrijd.


Gehavend Haaften onderuit bij RFC

raamsdonksveer • Haaften is het even kwijt. Een week na het 0-2 verlies tegen Vuren ging de ploeg van Adrie van Steijn op bezoek bij RFC met 4-1 onderuit. "We zijn een aantal spelers kwijt en niet de minsten. Eigenlijk misten we onze hele voorhoede", zei Van Steijn. "We voetbalden niet slecht, maar missen dan voorin de spelers die het verschil kunnen maken. RFC heeft dan ook verdiend gewonnen."

Haaften moest het doen zonder de geblesseerde Johnnie Noorthoek. Danny Verwolf en Thijmen Gerringa zijn op vakantie. RFC stond halverwege op een 1-0 voorsprong. Nadat de thuisploeg uitliep naar 3-0 deed Tomek Kilian nog wat terug, maar de thuisploeg bepaalde de eindstand op 4-1.


ASH onderuit tegen Groot-Ammers

hellouw • ASH was de laatste weken goed bezig. Tegen titelkandidaat Groot-Ammer ging de ploeg van Ron Laros echter met 0-2 onderuit. Met de slechte reeks van koploper Brakel weet Laros wel wie er titelkandidaat nummer één is. "Ik denk dat Groot-Ammers kampioen gaat worden. Zij hebben een heel complete ploeg", zei Laros. "0-0 was voor ons vandaag het maximale resultaat. Dat zat er ook in, maar helaas moeten we ons in de tweede helft toch gewonnen geven."

In een wedstrijd met weinig kansen kwamen de gasten in de tweede helft op voorsprong. "En toen was het ook gespeeld", vond Laros. "Over negentig minuten was deze uitslag ook wel verdiend. We hadden best een punt kunnen pakken, maar dan had alles moeten meezitten."


SVS'65 kan niet terugkomen

spijk • SVS'65 ging teleurstellend met 0-2 onderuit tegen Kerkwijk. Beide doelpunten vielen in het eerste deel van de wedstrijd. SVS'65 slaagde er daarna niet in terug te komen. "Op het moment dat we achter staan, kunnen we de tegenstander wel terugdringen", zag trainer José van de Ven. "Maar het is dan heel lastig om echt kansen te creëren. We scoren momenteel gewoon heel moeilijk. We hebben namelijk best wel wat kansen gehad."

SVS'65 ging in de tweede helft beter spelen, maar het duurde nog tot het laatste kwartier voor de ploeg de kansen kreeg terug te komen. "Toen zat het niet helemaal mee. En hun keeper hield er een hoop ballen uit. Die speelde erg goed", aldus Van de Ven.