LRC opgelucht na nipte zege

leerdam • LRC boekte een nipte maar verdiende zege op VVGZ. Trainer Rob Hilbers was na afloop vooral opgelucht. "We hebben een prima wedstrijd gespeeld, maar hadden wel een zondagsschot en onze keeper nodig om te winnen."

LRC kreeg voldoende kansen om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien, maar het vizier stond voorin niet op scherp. Na een doelpuntloze eerste helft wist Ricardo Papilaja na rust alsnog de 1-0 te scoren. Doelman Thijs Janssen bleek daarna goed genoeg om de drie punten bij te kunnen schrijven. "We hebben vandaag prima gevoetbald, ondanks de magere overwinning", vond Hilbers. "Maar we knipogen nog steeds naar de plekken bovenin en naar de periodetitel. Daar gaan we gewoon voor."

Zaterdag gaat LRC op bezoek bij de koploper en tevens grootste concurrent in de periodestrijd: Sportlust'46. Als LRC in Woerden weet te winnen, kan alleen WNC nog roet in het eten gooien.


WNC verslaat SVL met 2-0

waardenburg • WNC pakte drie broodnodige punten. Na rust werd SVL met 2-0 verslagen. Trainer Cor Prein was dik tevreden met dat resultaat. "De punten zijn belangrijk in deze fase van de competitie. En ze waren ook nog eens dikverdiend." WNC kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. René van Soelen werd in het strafschopgebied onderuit getrokken. De penalty werd benut door Willem-Paul van der Heijden.

"We hadden ook al met meer doelpunten verschil voor kunnen staan", vond Prein. "En ook na rust hadden we verder kunnen uitlopen. Buiten de doelpunten hebben we vandaag nog drie 100% kansen gekregen die hun keeper er goed uit hield." Van der Heijden en Enzo Geene misten kansen voordat Van der Heijden met zijn tweede treffer en de 2-0 voor de beslissing in de wedstrijd zorgde.