• Laatste stop van de bustocht donderdag: De Vuurhoeve in Leerdam.
• Laatste stop van de bustocht donderdag: De Vuurhoeve in Leerdam. Foto: aangeleverd

Opeens een bus in de stal

leerdam • De koeien van melkveebedrijf De Vuurhoeve keken donderdag wel even raar op, toen er opeens een bus de stal kwam binnenrijden. Onder de passagiers in de bus bevond zich onder meer een groep bewoners van Huis ter Leede in Leerdam.

Het gezelschap genoot donderdag van een 2 uur durende bustocht met gids langs de ruim honderd feeëriek verlichte boerenbedrijven en woonboerderijen in Lexmond, Leerbroek, Leerdam, Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop. De locaties in het licht gezet vanwege de verlichte proeverijenroute, georganiseerd door Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden.

Het laatste adres van de busrit donderdag was het klapstuk van het tochtje. Terwijl de passagiers stukjes boerenkaas kregen voorgeschoteld, hadden ze vanuit de bus prachtig zicht op de melkkoeien van De Vuurhoeve. Het boerenbedrijf in Leerdam melkt zo'n tweehonderdvijftig koeien en levert haar melk - zo'n 2,5 miljoen kilo op jaarbasis - aan kaasfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf.

De Vuurhoeve is een van de twintig locaties die komende donderdag- 14, vrijdag- 15 en zaterdagavond 16 februari nog te bezoeken zijn in de laatste week van de verlichte proeverijenroute in de Vijfheerenlanden. De deelnemende adressen zijn deze drie avonden verlicht van 19:00 tot 22:00 uur. Een volledig routekaartje en meer informatie is te vinden op de website.

q verlichteproeverijen.nl