Wandelgroep voor dementerenden

vianen • René Nagtegaal van ReNa Wandelsport start donderdag 7 maart samen met Dementievriendelijk Vianen een wandelgroep voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Deelnemers uit de hele gemeente Vijfheerenlanden kunnen aansluiten.

Ook voor mensen met beginnende dementie is bewegen goed voor lichaam en geest. Bovendien is het gezellig om in een groep te lopen. De nieuwe wandelgroep van ReNa Wandelsport moet zowel dementerenden als hun mantelzorgers een stukje ontspanning en afleiding bieden. Samen bewegen heeft een positieve werking op de stemming van mensen en het draagt bij aan een positieve werking van de hersenen.

Naast het wandelen zullen er ook diverse oefeningen gedaan worden. De wandeltrainingen worden gegeven door een gediplomeerde wandeltrainer in samenwerking met Dementievriendelijk Vianen, dit initiatief zet zich in om de kennis over dementie te vergroten in de samenleving.


Start

De trainingen starten donderdag 7 maart om 13:30 uur vanaf sportcentrum Helsdingen in Vianen. De kosten bedragen 3 euro per keer (de mantelzorger loopt gratis mee). Na afloop zullen we met elkaar nog een kopje koffie of thee drinken (dit is wel op eigen kosten).

Meer informatie is te verkrijgen bij wandeltrainer René Nagtegaal via info@renawandelsport.nl of 06-52 457299. Bij ReNa Wandelsport kunnen mensen ook terecht voor sportief wandelen, nordic walking, Nijmeegse Vierdaagse-training en de Nationale Diabetes Challenge Vijfheerenlanden. Meer informatie is ook te vinden op de website van ReNa Wandelsport.


q www.renawandelsport.nl