Oefening in de regio

vijfheerenlanden • De Koninklijke Landmacht oefent tot en met vrijdag 15 februari in onder meer de gemeente Vijfheerenlanden.

De oefeningen worden gehouden in het kader van grond-lucht-samenwerking en in het trainen van luchtsteun voor grondtroepen. Praktisch gezien houdt dit in dat tegelijkertijd, op diverse locatie in de gemeente, militaire wielvoertuigen zich verplaatsen en opstellingen innemen en vervolgens communiceren met helikopters die ook deelnemen aan de oefening om simulaties uit te voeren. Het normale verkeer wordt niet gehinderd tijdens deze oefening van de Koninklijke Landmacht. Opstellingen worden betrokken bij privé-eigenaren (bijvoorbeeld boeren) waar men van tevoren toestemming aan heeft gevraagd en afspraken zijn gemaakt.

Aan de oefeningen nemen vijftien personen, zes (militaire) wielvoertuigen en een aantal militaire helikopters deel. Men gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie op niet-militair terrein. De troepen staan onder leiding van de Koninklijke Militaire School uit Oirschot.