GVV '63 houdt SC Everstein in bedwang

gameren • Na een zwakke eerste helft heeft SC Everstein tegen GVV '63 na rust alle zeilen bij moeten zetten om tot een puntendeling te komen: 1-1.

De bezoekers begonnen erg slap aan de wedstrijd. Met name de laatste linie gaf in de beginfase niet thuis. In de tiende minuut probeerde Klaas Hazendonk verkeerd verdedigen te corrigeren. Hij beging daarbij een overtredeing die werd bestraft met een penalty. Doelman Emiel Schippers was kansloos: 1-0. De thuisclub voetbalde feller en met meer beleving, maar miste het vermogen om door te drukken. Het liep bij de roodwitten dermate slecht dat Joeri Liefhebber tien minuten voor de pauze werd vervangen door Luuk van de Harst. SC Everstein kreeg daardoor wel wat meer grip op het spel, maar wist geen kansen te creëren.

In de rust moest Davey Diks het veld ruimen voor Marijn van Helmondt en werd Simon van Zante doorgeschoven naar de spitspositie. Dat leidde tot meer balans en spirit in het elftal. Twintig minuten voor tijd kreeg SC Everstein, na een overtreding op Robbie de Roos, een directe vrije trap. Vanaf twintig meter schoot Victor Snoek de bal keurig in de verre hoek: 1-1. De gasten moesten alert blijven op de lange ballen van de thuisclub, maar maakten na de gelijkmaker de dienst uit. Van Zante en De Roos kregen kansen op de winnende treffer, maar verzuimden die te benutten.