Herovina komt met de schrik vrij

herwijnen • Herovina kon na de wedstrijd tegen Well opgelucht ademhalen. Makkelijk ging het allerminst, maar dankzij een late 1-0 bleven de punten in Herwijnen. "We weten heus wel dat het beter kan, maar deze punten zijn nu even welkom", realiseerde trainer Glenn Calor zich. Voor rust overtuigde de thuisploeg allerminst. "Het was niet goed. We hadden wel overwicht, maar kregen amper kansen", zei Calor, die zijn ploeg in de tweede helft beter zag spelen. "Toen hadden we wel kunnen scoren, maar hadden af en toe wat pech." Well kreeg bijna het punt waar het voor gekomen was. "Zij wilden vooral niet verliezen en dat deden ze heel goed", vond Calor. Kort voor tijd pakte een opportunistisch spelend Herovina echter alsnog de winst. De thuisploeg kreeg daarbij de hulp van een verdediger van Well die een voorzet van Dylan Strijk in eigen doel kopte.


ASH ruim langs Lekvogels

lexmond • Op de ranglijst is het verschil tussen Lekvogels en ASH niet zo groot en dus was de 0-5 uitslag in Lexmond ronduit opzienbarend. Na de 0-2 ruststand bleek de 0-3 na rust de genadestoot, daarna kon ASH uitlopen naar een ruime zege. "De uitslag is wel wat geflatteerd", gaf ASH-trainer Ron Laros toe. "We werden een paar keer geholpen door Lekvogels. Maar je kunt situaties niet altijd voetballend oplossen en dat probeerden zij wel." Voor rust kreeg ASH de doelpunten cadeau. Marijn Hak en Danny Bijl profiteerden van fouten. Toen Folkert van der Werf na rust de 0-3 maakte, was het verzet van Lekvogels gebroken. Via Geert de Heus en Arne Hak liep ASH verder uit. "We hadden vandaag vijf verschillende doelpuntenmakers en bleven scherp om achterin de boel dicht te houden", stelde Laros tevreden vast.


SVS'65 onderuit bij Noordeloos

noordeloos • SVS'65 ging met 3-0 onderuit bij Noordeloos. "Zij profiteerden voor rust van onze fouten, dan loop je achter de feiten aan", analyseerde trainer José van de Ven. SVS'65 begon slap aan de wedstrijd en speelde een matige eerste helft. "Het ging wat op-en-neer, maar beide ploegen kregen weinig kansen. Wij gaven wel twee doelpunten weg", vond Van de Ven. In de tweede helft kwam SVS'65 beter voor de dag, maar de ploeg kon het tij niet meer keren. Van de Ven: "We kwamen er niet doorheen. We hebben nog wel een kans gekregen, maar zij maakten de 3-0. Als we de hele wedstrijd zo spelen als na de rust, dan pakken we hier waarschijnlijk gewoon een puntje."


Dubbel pech voor Rhelico

groot-ammers • Rhelico ging nipt onderuit bij Groot-Ammers. "Het 2-1 verlies is dan misschien wel zuur, maar de zware blessure van Olivier Rademaker is veel erger", zei coach Van Rijkom. Na een halfuur spelen viel Rademaker zwaar geblesseerd uit. Hij werd met een ambulance opgehaald van sportpark Gelkenes en bleek later zijn kuitbeen te hebben gebroken. Rhelico verkocht zijn huid duur tegen de titelkandidaat. Na de 1-0 trok Sander Noom de stand weer gelijk. Tien minuten na rust maakte de thuisploeg de 2-1. "We hebben het gewoon goed gedaan. We hebben nog mogelijkheden gehad om een punt te pakken en Groot-Ammers werd ook wat onzeker. Jammer dat het geen resultaat oplevert", besloot Van Rijkom.