Hulp bij de belastingaangifte

west betuwe • Ook dit jaar krijgen 65-plussers uit gemeente West Betuwe hulp bij het invullen van hun belastingaangifte. Vrijwillige belastingconsulenten van PCOB en KBO schieten, in samenwerking met Welzijn West Betuwe, te hulp. De service is wel alleen bedoeld voor eenvoudige aangiften. De zittingen zijn op vrijdag 15 maart en vrijdag 22 maart van 09:00 tot 16:00 uur op het kantoor van Welzijn West Betuwe in mfc De Pluk in Geldermalsen. Aan de hulp zijn geen kosten verbonden. Mensen die niet naar De Pluk kunnen komen, kunnen ook een afspraak thuis maken. Hiervoor wordt dan wel een kleine bijdrage gevraagd. Een afspraak maken is mogelijk, tot twee weken voor de zitting, bij Welzijn West Betuwe, via 0345-573688.


Kerk open voor gebed en bezinning

beesd • De Kruisverheffingskerk in Beesd is elke derde zondag van de maand tussen 19:00 en 20:00 uur geopend voor mensen die behoefte hebben aan stilte en/of een persoonlijke gebed. Belangstellenden kunnen vrij in- en uitlopen, het is ook mogelijk om even een kaarsje op te steken en even te gaan zitten. Momenten van stilte worden afgewisseld met rustige zang, korte gebeden en woorden uit de Bijbel. Begeleiders zijn diaken Vincent van der Helm en pastoraal werker Laura de Vries van de parochie H. Suitbertus. Iedereen is welkom.


Computercursus in de bieb

leerdam • Bij Bibliotheek Leerdam start donderdag 21 februari de cursus Klik & Tik. In zes lessen leren mensen de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. De bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 11:30 uur. Deze gratis cursus bestaat uit verschillende onderdelen, onder meer internet en surfen op het web en omgaan met de tablet komen aan bod. Meedoen is gratis en aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek.


Opbrengst Hersenstichting

herwijnen • Collectanten van de Hersenstichting zijn onlangs in Herwijnen langs de deuren geweest vanwege de landelijke collecteweek, er werd 1.589,31 euro opgehaald. Deze opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening.

q www.hersenstichting.nl


Thema-avond over rouw en verlies

nieuwland • De Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) organiseert dinsdag 19 februari een thema-avond over rouw en verlies. Marian Leenman, maatschappelijk werker bij het Diaconaal Maatschappelijk Werk Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (DMW), spreekt deze avond over dit onderwerp. Het gaat hierbij overigens niet alleen over het verliezen van iemand door de dood, want er zijn meer vormen van verlies die leiden tot rouw, bijvoorbeeld verlies van werk, verlies door ziekte, scheiding, dementie en dergelijke. De inleiding zal zich met name richten op verlies door de dood, maar bevat inzichten en handvatten die ook herkenbaar zijn en van toepassing bij andere vormen van verlies. De thema-avond vindt plaats aan de Torenstraat 1 in Nieuwland. Aanvang is 20:00 uur, inloop vanaf vanaf 19:45 uur.