• Robin van Klarenbeek en Kees Versluys.
• Robin van Klarenbeek en Kees Versluys. Foto: aangeleverd

Kees Versluys en Robin Klarenbeek brengen muziek en verhalen

Elvis-shows in stadspodium GO

leerdam • De liefde voor de muziek van Elvis Presley doorgeven aan de volgende generaties: dat is de drive van zanger en Elvis-Tribute-Artist Kees Versluys uit Meerkerk en Robin Klarenbeek, verzamelaar van Elvis-spullen. Voor de tweede keer bundelen zij hun krachten tijdens een drietal shows in stadspodium GO in Leerdam. "We maken dan een reis door het leven van Elvis, vanaf zijn eerste hits tot de grote Las Vegas-shows aan het einde van zijn leven", vertelt Kees Versluys. "Ik zing zijn nummers - bekende zoals 'Jailhouse Rock', maar ook onbekende songs - en Robin vertelt tussendoor de verhalen. Mijn grote vriend Ed de Zeeuw zorgt ervoor dat alle materialen op een professionele manier, net als in een museum, gepresenteerd worden. Zelf kom ik het eerste en in het tweede blok in een net kostuum op; in het laatste zeventig jaren-blok draag ik de bekende Aloha Jumpsuit van Elvis. Zo bouw je de show ook op en geef je niet meteen alles weg."

Zeker zo belangrijk: de Haarlemse Elvis-fan toont een groot deel van zijn imposante verzameling. Gouden platen, originele kostuums en muziekinstrumenten, voor de liefhebbers van de King of Pop neemt Robin Klarenbeek een complete schatkamer mee. "Bijzonder is dat we allebei op zoek waren naar een manier om weer met Elvis Presley aan de slag te gaan. Door verschillende redenen was het vuur bij ons wat gedoofd. Toen we met elkaar in contact kwamen, laaide het vuurtje al heel snel weer op. Hij zocht iemand om met de materialen die hij heeft het publiek op te zoeken. Nadat hij me had horen zingen, zei hij: 'Dat wil ik met jou gaan doen'." Versluys vervolgt: "Robin is inmiddels één van mijn beste vrienden geworden. Hij weet zoveel van Elvis: Robin is echt een wandelende encyclopedie. In 2018 hebben we voor de eerste keer drie shows in Leerdam gegeven. Dat bleek een doorslaand succes: ze waren binnen de kortste keren uitverkocht. En ook nu zijn bijna alle kaarten alweer over de toonbank gegaan." maar er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

Succes dat naar meer smaakt. De contacten met andere en grotere zalen dan stadspodium GO zijn al gelegd om ook elders in het land deze bijzondere Elvis-theatershow op de planken te brengen. Kees Versluys: "We merken dat de belangstelling daarvoor groot is. En dat is ook precies wat wij willen. Het gaat niet om ons, maar om het doorgeven van de liefde voor de muziek van Elvis en het eerlijke verhaal over zijn leven vertellen. Het is prachtig om te zien hoe niet alleen oudere, maar ook jonge mensen naar onze shows komen en genieten van de nummers van Elvis. Daar doen we het voor." De shows zijn op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei. Kaarten zijn te bestellen via de e-mail kmpromotion@planet.nl of 06-21436136


Geurt Mouthaan