• WHV wil freerunninggroep met 6- en 7-jarigen.
• WHV wil freerunninggroep met 6- en 7-jarigen. Foto: nl.123rf.com

Freerunning voor 6- en 7-jarigen

asperen • Gymvereniging WHV wil freerunning ook gaan aanbieden aan kinderen van 6 en 7 jaar oud.

WHV heeft al 4 jaar een freerunninggroep voor deelnemers vanaf 8 jaar. Deze groep traint op maandag 17:15 tot 18:15 uur met trainer Niels Bel.

Freerunning is een snelgroeiende sport waarbij deelnemers zo snel mogelijk over een hindernisbaan met allerlei toestellen moeten gaan. De sport is nauw verwant met de Franse loopdiscipline parkour, die tijdens de oorlog in Vietnam werd ontwikkeld. De Franse marineofficier Georges Hébert bedacht deze lichamelijke oefening met als doel zijn manschappen op fysiek en moreel gebied zodanig te sterken dat ze volledig waren aangepast aan elk denkbaar met obstakels bezaaid parcours in de buitenlucht. Er werd getraind op weerstand, kracht, snelheid en explosiviteit. Bij freerunning maken kunstelementen zoals salto's, backflips en andere trucs steeds meer deel uit van de sport en wordt het naast snelheid ook belangrijk hoe sierlijk of spectaculair de bewegingen uitgevoerd worden.

Op basis van een aantal aanmeldingen wil WHV ook een groep starten van 6- en 7-jarigen die willen freerunnen. Ouders die hiervoor hun kind willen opgeven of meer informatie willen, kunnen zich melden via info@whv-asperen.nl. De lessen zijn bij doorgang op maandag van 16:15 tot 17:15. De gymrecreatiegroep van WHV in Heukelum is verzet naar vrijdag van 15:45 tot 16:30 voor de 2 tot 4-jarigen, van 16:30 tot 17:30 uur zijn de 5- tot 8-jarigen aan de beurt. De tijden in Asperen zijn ongewijzigd gebleven.


q www.whv-asperen.nl