• Bestuurslid Max Broekhoff gaf tekst en uitleg.
• Bestuurslid Max Broekhoff gaf tekst en uitleg. Foto: Peter Verbeek

Contactus biedt leden meer keuze

culemborg • Businessclub Contactus hield afgelopen vrijdagavond haar eerste netwerkavond van 2019. Het bestuur had voor haar leden een nieuw concept ontwikkeld, dit werd deze avond toegelicht.

Evenals vorig jaar werd de bijeenkomst gehouden in restaurant Caatje aan de Lek. De leden werden ontvangen met een glas bubbels en waren al flink bijgepraat toen voorzitter John Hol de avond officieel opende. Hij viel meteen met de deur in huis. "Contactus is allereerst een club van ondernemers uit de Vijfheerenlanden. Hoofddoel is om beginnende en gevestigde ondernemers en eventueel overheidsinstanties uit die regio met elkaar in contact te brengen. Dit alles in een prettige sfeer, met onverwachte gasten en op inspirerende locaties. Tijdens de vijf of zes jaarlijkse netwerkbijeenkomsten is ruimte voor zowel zakelijke als informele gesprekken."

Contactus heeft nauwe banden met sc Everstein en biedt financiële ondersteuning voor het verenigingsleven van deze voetbalclub. "We hebben echter gemerkt, en dat is ook logisch, dat de clubliefde van potentiële nieuwe leden vaak ergens anders ligt, waardoor ze uiteindelijk geen lid worden van Contactus", legde bestuurslid Max Broekhoff uit. "We hebben daarom besloten om onze bestaande en nieuwe leden, waarbij we nadrukkelijk inzetten op de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden, een keuzemogelijkheid te bieden. Een basislidmaatschap, waarvan een klein deel is bestemd voor zelf aan te dragen goede doelen, en een duurdere upgrade, waarvan een substantieel gedeelte naar Everstein gaat."

Met dat extra bedrag wordt het meisjes- en vrouwenvoetbal ondersteund. In dat opzicht is sc Everstein toonaangevend in de regio en de verwachting is dat deze tak zal blijven groeien. Op een flyer konden de aanwezige leden lezen waar het geld van het upgrade pakket voor wordt gebruikt en wat ze, los van een goed gevoel, terugkrijgen voor deze ondersteuning. "In elk geval komt Contactus als collectief op alle shirts van de meisjes- en vrouwenteams te staan, alsmede op een gaasdoek aan het hoofdveld van Everstein. Daarnaast worden, in samenwerking met Het Kontakt, nog diverse zakelijke voordelen geboden.