'De chaos bij Everstein is compleet'

everdingen • De 'chaos' bij SC Everstein is compleet na het opstappen van trainer Carel van der Velden. "Een verhaal met alleen maar verliezers", is de reactie van Van der Velden zelf.

"Ik denk dat de club blij is dat ik zelf ben opgestapt, maar ik vind het spijtig dat het zo is gelopen. De selectie is vrijwel in zijn geheel solidair met mij en ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren." Over het gesprek van vorige week zegt Carel van der Velden: "Ik ben een trainer met ambities, maar ik voel weinig steun van de TC. We weten dat er spelers vertrekken en het is duidelijk dat SC Everstein zich moet versterken, zeker als we promoveren. Hoewel het wél tot haar takenpakket hoort, heeft deze TC echter geen netwerk en te weinig ambitie. Ze stelt dat we moeten putten uit het tweede elftal en de jeugd, maar die zijn in mijn ogen niet goed genoeg. De TC liet weten dat we in dat geval toch lekker in de derde klasse blijven voetballen."
"Het is wel een puinhoop", erkent SC Everstein-voorzitter Perry Bloks. "Er zijn wat voorvallen geweest. Als bestuur hebben we Carel daar op aangesproken. Tijdens die bijeenkomst is Carel zélf opgestapt. Als bestuur en TC hebben we dat gerespecteerd en besloten het daar bij te laten. De honneurs worden waargenomen door Peter Verwolf. Evenals Ton Kool heeft hij echter geen papieren. Er moet dus een andere trainer komen. We zijn in overleg met de KNVB om te kijken welke regels daar voor staan."