• Arwin van Soest maakte drie goals.
• Arwin van Soest maakte drie goals. Foto: Jeroen de Bruin

Efficiënt LRC laat Almkerk nog dichtbij komen, maar wint toch met 4-2

leerdam • LRC behaalde tegen Almkerk dankzij drie goals van Arwin van Soest en één doelpunt van Bart Barendregt een overtuigende 4-2 zege. Almkerk werd na een 2-0 ruststand - en zelfs een 4-0 achterstand na de thee - te laat wakker. De treffers van Steven Molenschot en Bart Dirven in de slotfase bleken mosterd na de maaltijd.

Natuurlijk koesterde LRC-trainer Rob Hilbers de kostbare winst: "LRC was erg efficiënt. Bijna elke kans was raak. Na onze vroege 1-0 was Almkerk wel vaak aan de bal, maar beducht voor onze snelle aanval durfde de ploeg weinig. Ik vond het een saaie wedstrijd, zeker toen we al voor rust op 2-0 en later ook op 3-0 kwamen. Toch leden we in de tweede helft te veel balverlies. De mooie zege verbloemt dat ons spel toen beter had gemoeten. Nu kon Almkerk op het eind nog sterk terugkomen. We moeten zo'n duel makkelijker uitspelen."

Hattrick

Al na vijf minuten nam LRC de leiding. Uit een voorzet van Bart Barendregt rondde Arwin van Soest af: 1-0. In de 37e minuut kwam LRC uit een vloeiende aanval op 2-0. Maikel van de Water lanceerde de jonge Axel van Kordelaaar en uit diens voorzet maakte Bart Barendregt er 2-0 van. Kort na rust kwam LRC bij een vrije trap van Bart Dirven goed weg. De paal stond een Almkerks doelpunt in de weg. In de 58e minuut had Arwin van Soest voor LRC succes. Weer na een vlotte aanval. Bart Barendregt lanceerde Ricardo Papilaja en na diens voorzet belandde de bal bij Arwin van Soest, die met 3-0 zijn tweede goal produceerde. Vlak voordat hij werd gewisseld, miste Niels Nieuwesteeg een riante Brabantse kans op een tegengoal.

Eén minuut later scoorde Almkerk wel, maar ditmaal was het buitenspel. Na diverse snelle LRC-aanvallen werd het in de 73e minuut zelfs 4-0 dankzij het derde doelpunt van Arwin van Soest, die inmiddels al acht competitiegoals heeft gemaakt. Maikel van de Water lanceerde Axel van Kordelaar, die eerst nog op de doelman stuitte. Arwin van Soest rondde alsnog af: 4-0.

Rekening

Nadien werd LRC te lankmoedig en kreeg daarvoor in de slotfase bijna de rekening gepresenteerd. Steven Molenschot zorgde met een hoog schot voor 4-1 en even later kopte Bart Dirven ook de 4-2 binnen. Het is dat Jelle Stalenhoef bij een nieuwe grote Brabantse kans te hoog mikte, anders had de slotfase geheel onverwachts nog spannend kunnen worden.

LRC-trainer Rob Hilbers prees na afloop de jonge debutant Axel van Kordelaar: "Hij komt uit de A1 en stond er voor de eerste keer bij ons in. Met twee assists deed Axel het prima. Op zo'n jonge speler kan LRC trots zijn. Hij heeft iedereen aangenaam verrast."