Haaften veel te sterk voor SSC'55

sprang capelle • Haaften won met 0-5 van hekkensluiter SSC'55. Trainer Adrie van Steijn was dik tevreden. "Zij wisten wel waar het om ging en klapten er vol op. Maar wij zijn daar goed mee omgegaan en hebben prima gespeeld." Thijmen Gerringa was lekker op dreef en zorgde met twee doelpunten voor de 0-2. Na rust maakte Daniël van Zuijdam er 0-3 van. Tomek Kilian zorgde daarna met twee treffers voor de overtuigende 0-5 eindstand. "We misten Johnnie Noorthoek en Jordy Perdon, maar hebben het vandaag fantastisch gedaan", zei Van Steijn. "Als we dit niveau blijven halen, kunnen we echt nog wel mee gaan doen in deze klasse."


Asperen kan net niet stunten

asperen • Asperen slaagde er zaterdag niet in koploper Sleeuwijk punten af te snoepen. Na de 0-2 ruststand kwam de thuisploeg nog dichtbij, maar de gelijkmaker viel niet meer. "Na rust had er meer in gezeten voor ons", vond trainer Jaap van Hattem. "Maar in de eerste helft hebben we te voorzichtig gespeeld. We wilden ons niet af laten slachten." Sleeuwijk was voor rust de betere ploeg en kwam op een 0-2 voorsprong. Een kwartier na rust kopte Tareq Ibrahim de 1-2 binnen. Asperen voerde daarna de druk op het doel van de gasten steeds verder op, maar de gelijkmaker viel niet meer. "Dan moet hij een keer goed vallen en dat gebeurde helaas niet", analyseerde Van Hattem. Vlak voor tijd werd de wedstrijd nog even stilgelegd toen er bij de dug-out van Asperen een opstootje ontstond.


SVS'65 op dreef tegen koploper

spijk • Vooraf teken je ervoor, maar achteraf had er meer in gezeten. Precies dat cliché was van toepassing op het gelijkspel van SVS'65 tegen koploper Brakel. "Gezien het spel is het heus wel terecht", gaf SVS-trainer José van de Ven toe. "Maar we hebben de kansen gekregen om de wedstrijd te beslissen." SVS'65 kwam tegen Brakel in de eerste helft op voorsprong, toen Maikel van Schaften raak kopte. In de tweede helft nam Brakel het heft duidelijk in handen. "Maar in het laatste kwartier kregen wij wél de ruimte om de wedstrijd te beslissen", zei Van de Ven. Dat liet SVS'65 echter na, waarna in blessuretijd alsnog de 1-1 viel. Na een handsbal ging de bal op de stip en scoorde Jasper Gouda Quint de gelijkmaker. "Ik ben niet heel ontevreden, want het is zonder meer een verdienstelijk resultaat. Maar het is wel jammer, natuurlijk", besloot Van de Ven.


Beesd raakt het tegen tien man kwijt

's-hertogenbosch • Beesd zat tegen subtopper Wilhelmina een uur lang prima in de wedstrijd. Uitgerekend toen de thuisploeg met tien man kwam te staan, verloren de gasten de controle. "We hebben een uur lang prima gevoetbald en de kans gekregen om te scoren", zag trainer Dick Wammes. "Maar waar wij de kansen onbenut laten, geven we de doelpunten daarna makkelijk weg. Daarmee helpen we de tegenstander in het zadel." Voor rust leek Beesd zelfs op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Mathé Nab werd om twijfelachtige redenen afgekeurd. "Dat was wat pech, maar we hebben zelf ook kansen gemist", vond Wammes.

In de tweede helft kreeg een speler van Wilhelmina rood. Tegen tien man gaf Beesd de wedstrijd uit handen en liepen de Bosschenaren uit naar 3-0.