HSSC'61 in top-vier na late zege op Sparta'30

hei- en boeicop • In de subtop van de 3e klasse D deed HSSC'61 tegen concurrent Sparta'30 met een late 3-1 overwinning prima zaken. In de eerste helft zag het daar nog niet naar uit. "We mochten blij zijn dat het in de rust maar 0-1 was", gaf trainer Gerrit Molenaar toe. "Ik heb me in de kleedkamer ingehouden, want ik kookte van woede. Na rust hebben we goed gevoetbald." Sparta'30 kwam niet verder dan de 0-1 van Anrico Visser en drie schoten op de paal. Een treffer van Bas Scheenhart werd afgekeurd. Na rust tapte de thuisploeg heel duidelijk uit een ander vaatje. Al snel maakte Nicky van Dam de gelijkmaker. Daarna was het vooral de thuisploeg die aandrong, maar het duurde nog heel lang voor er weer een treffer viel. Vijf minuten voor tijd werd Kees van den Berg in zijn rug gelopen en ging de bal op de stip. Koen Looy schoot de penalty onberispelijk raak. Een minuut voor tijd viel de definitieve beslissing. Na een schitterende actie en voorzet van Lucas van Dam kopte Bas Scheenhart de 3-1 binnen.