• Eva van den Born (7) won een zilveren medaille.
• Eva van den Born (7) won een zilveren medaille. Foto: Nico van Ganzewinkel

Veel publiek bij wedstrijden SVZ

zijderveld • Gymvereniging SVZ uit Zijderveld hield zaterdag haar jaarlijkse onderlinge wedstrijd. De vereniging kijkt terug op een geslaagde dag.

Er was veel publiek, de tribune zat helemaal vol met enthousiaste ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden. Om 9:00 startten maar liefst 43 recreanten met hun wedstrijd. Er deden voor het eerst elf jongens mee aan dit evenement en die maakten meteen indruk met een sterk optreden in de ringen. Arthur Bergshoeff werd eerste in de categorie jongens van 10 tot 13 jaar, Yoep Harland won bij de jongens van 6 tot 9 jaar. Bij de meisjes gingen de eerste prijzen in verschillende leeftijdscategorieën naar Femke Middelkoop die deze plaats deelde met Lisan van Collenburg. Verder legden Anne Fleur Vos, Eva van Zanten en Sara van Collenburg beslag op de eerste plaats. Anne Fleur Vos werd met 47,5 punt clubkampioen van de recreanten.


Daarna was het de beurt aan de 28 meisjes en dames van de selectie. Er werd geturnd in de niveaus D1, D2 en D3 en de categorieën F en G. Voor de allerkleinste meisjes, die nog maar een paar weken bij de selectie zitten, was er een aparte oefening. Het voor het eerst turnen van een wedstrijd is reuze spannend, maar de meisjes deden het goed en hadden hun zenuwen goed onder controle. In deze groep won Eline Kemkes, ook zij mocht een gouden medaille in ontvangst nemen. Haar zus Romée Kemkes werd eerste in de daaropvolgende categorie. Verder gingen de gouden medailles naar Amke van Weverwijk, Mayte Roeland, Jasmijn van Weverwijk, Linsey van Essen, Naomi Liefhebber en Jannette Brouwer. Jannette Brouwer werd voor het derde jaar op rij clubkampioen.