• Het herendubbel Jeffrey van Luijn en Jan Peter Sprong in actie.
• Het herendubbel Jeffrey van Luijn en Jan Peter Sprong in actie. Foto: Jeroen de Bruin

BC Leerdam heeft titel voor het grijpen

leerdam • Het eerste team van Badminton Club Leerdam is nog een duel verwijderd van het kampioenschap. Zaterdag speelden de Leerdammers met 4-4 gelijk tegen grote concurrent BC Meerschuttle. In het laatste duel tegen Vridos volstaat een 6-2 overwinning om de titel veilig te stellen.

De herendubbel van Jeffrey van Luijn en Jan Peter Sprong verliep moeizaam. De heren van BC Leerdam maakten teveel fouten, waardoor de tegenstanders er met het punt vandoor gingen. De damesdubbel Ans en Meltem van 't Pad maakte in het begin van de wedstrijd te veel fouten. Halverwege de eerste set herpakten de Leerdammers zich echter en wisten hun tegenstanders vrij eenvoudig uit te spelen. Hierdoor werd de stand weer rechtgetrokken: 1-1.

Goed druk

Eerste heer Jeffrey van Luijn nam het op tegen een tegenstander die dit seizoen nog niet veel had verloren. Jeffrey wist in het begin van het duel goed druk te houden en won de eerste set. In de tweede set maakte de Leerdammer net te veel fouten, zodat er een derde en beslissende set nodig was. Jeffrey speelde sinds lange tijd weer een lekkere singel maar kwam in de derde set te kort: 1-2.

Eerste dame Meltem van 't Pad speelde sterk in haar singel. Door de shuttle telkens diep terug te slaan en bijna geen fouten te maken, won ze in twee sets. Hierdoor kwam de stand weer op gelijke hoogte: 2-2. Tweede heer Jan Peter Sprong ontmoette een tegenstander die vorig jaar nog in de eerste divisie speelde. Jan Peter deed wat hij kon, maar moest het derde punt aan de tegenstanders laten, waardoor de Leerdammers opnieuw op achterstand kwamen: 2-3.

Schijnbewegingen

Ans van 't Pad speelde tegen een dame die veel slagen met schijnbewegingen sloeg. Ans moest hier in het begin nog een beetje aan wennen. Toen ze de tactiek van haar tegenstander eenmaal door had, haalde ze vrij gemakkelijk het derde punt binnen.

Met de razend spannende 3-3 tussenstand gingen de mixen van start. Jan Peter Sprong en Ans van 't Pad troffen tegenstanders die dit seizoen nog geen mix verloren hadden. Even leek het erop dat de Leerdammers er een derde set uit konden slepen, maar ze kwamen net tekort: 3-4. Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad speelden een sterke mix. Ze speelden beiden erg fel, waardoor BC Leerdam de concurrent op 4-4 hield. Door dit gelijke spel blijven de Leerdammers volop in de race om het kampioenschap. Woensdag 6 februari speelt Badminton Club Leerdam uit tegen Vridos 2. Als de Leerdammers hier zes punten pakken, is het team zeker kampioen. Worden er minder punten in de wacht gesleept, dan hangt het kampioenschap af van wat concurrent de Meerschuttles doen in hun laatste duel.