Doek valt voor Con Amore

leerdam • Na bijna 44 jaar is er een einde gekomen aan het bestaan van het dameskoor Con Amore te Leerdam. Onlangs is besloten het koor op te heffen: het ledenaantal is sinds de laatste jaren drastisch teruggelopen. Dit komt door de - gemiddelde - hoge leeftijd van de dames en het uitblijven van nieuwe leden. Hoewel de dames het nog steeds heel gezellig vonden tijdens de wekelijkse repetitie was het aantal leden te laag om nog op te kunnen treden. Ook bleek het financieel niet meer haalbaar nog langer door te gaan.


Ernstig ongeluk op Lingedijk

kedichem • Op de Lingedijk ter hoogte van Kedichem vond zaterdagmorgen rond 10:45 uur een ernstig ongeval plaats. Zeker twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een personenauto kwam na de aanrijding onderaan de dijk terecht. Bij de frontale aanrijding tussen een busje en een personenauto raakte een inzittende van de auto bekneld. Het slachtoffer werd door de brandweer uit het voertuig gehaald. Diverse hulpdiensten rukten uit, waaronder de brandweer uit Arkel. Ook de traumahelikopter werd ingezet. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. De Lingedijk was tijdelijk afgesloten. De schade aan beide voertuigen is groot.


Zwaar vuurwerk in Waardenburg

waardenburg • De politie heeft zondagmiddag een aanhouding verricht in Waardenburg nadat in een woning 28 kilogram zwaar vuurwerk werd aangetroffen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een melding dat er in het dorp zwaar vuurwerk in een achtertuin was gegooid door een buurtbewoner. Daarbij scheurde twee stoeptegels en werd het glas uit de schuurdeur geblazen. Ter plaatse is er onderzoek gedaan. Daaruit bleek bij een bewoner zeer zwaar vuurwerk in de woning te liggen. Dit is in beslag genomen. Er bleek ook vuurwerk bij te zitten dat zelf was gefabriceerd. Daarom moest ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse komen. De bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld. De recherche gaat verder met het onderzoek.