Workshop over goed zorgen voor jezelf

leerdam • Psychosociaal begeleider Iris van Wijk verzorgt woensdag 20 maart een workshop in Koffie in de Bakkerij, waarbij deelnemers leren om beter voor zichzelf te zorgen. De avond is vooral bedoeld voor mensen die het gevoel hebben dat ze teveel in beslag worden genomen door de waan van de dag. Deelnemers leren in deze interactieve workshop om bewustere keuzes te maken. Aan deelname zitten kosten verbonden. De avond begint om 18:30 uur. Opgeven kan via info@irispiratie.nl. Meer informatie is op de webshop te vinden.

q www.irispiratie.nl


Escaperoom spelen in oude pastorie

beesd • IEDERSkerk organiseert zondag 3 februari een bijzondere escaperoom-activiteit in de historische pastorie aan de Voorstraat 81 in Beesd. Jong en oud gaan deze middag samen ontdekkend van kamer naar kamer. De pastorie heeft een rijke historie maar staat nu leeg, daarom is het thema van deze bijeenkomst: 'Rijk van buiten, leeg van binnen'. De organisatie vraagt zich af: hoe kun je je in een leeg huis toch rijk voelen? Na de activiteit staan er kommen soep, broodjes en worstjes voor iedereen klaar. De aanvang is 16:30 uur, het programma is rond 18:30 uur afgelopen.

q www.pgbeesd.nl/iederskerk


Gezocht: oude films van Asperen

asperen • Gijs de Man, Ton Kleijn, Gijs van Duffelen en Erik Jas hebben eind vorig jaar het comité Filmerfgoed Asperen in het leven geroepen. Doel: oude films van en over Asperen veiligstellen door ze te digitaliseren. De oudste filmopnames die het viertal in bezit heeft, dateren van 1937. Het comité wil de gedigitaliseerde films ook voorzien van achtergrondinformatie. Het professioneel digitaliseren is wel een kostbaar proces, maar gemeente Lingewaal heeft vorig jaar nog een subsidie toegekend om het één en ander financieel mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat de beschikbare films in de toekomst bij allerlei gelegenheden vertoond zullen worden. Bij de Buurtontmoetingsplek (Bop) in Asperen heeft al een vertoning plaatsgevonden en ook in verzorgingshuizen in Herwijnen en Leerdam zijn vertoningen geweest. Uit het materiaal kunnen ook weer themafilms gemaakt worden, zoals een film over de scholen of een film over Asperen rond oorlogstijd enzovoorts. Het comité Filmerfgoed Asperen kan zeker nog filmmateriaal gebruiken om aan het archief toe te voegen. In eerste instantie richt het viertal zich op 8mm-films. Deze zullen dan gedigitaliseerd aan het archief toegevoegd worden. Het archief wordt samen met het bestaande fotoarchief van de vereniging Oud Asperen bewaard. Meer informatie over het project is bij het comité te verkrijgen via gijsdeman@hotmail.com. Ook mensen die nog oude filmbeelden van Asperen hebben, kunnen zich via dit e-mailadres melden.