Asperen verliest van hekkensluiter

sprang-capelle • Asperen ging bij hekkensluiter SSC '55 met 2-1 onderuit. De ploeg van Jaap van Hattem had graag wat afstand genomen van de degradatiestreep, maar vindt zichzelf nu terug op de twaalfde plaats met twee punten voorsprong op RFC en SSC '55. "Ik vond ons de betere ploeg", liet de trainer weten. "We maakten alleen de kansen niet af." Op een erbarmelijk slecht veld waar de vorstplekken nog in zaten, was de openingsfase voor Asperen en dat mondde uit in enkele goede kansen voor de gasten. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, pas in de tweede helft trok Gerard Breider de stand weer recht. Met nog een halfuur te gaan, werd het 2-1 en ondanks legio kansen voor de bezoekers bleef het daarbij.


Verliezend Haaften 'not amused'

den bosch • Haaften verloor bij SV BLC met 3-1 en was 'not amused'. "Je werkt hard, zet af en toe leuke aanvallen op, maar alles werd afgevlagd door hun grensrechter", foeterde trainer Adrie van Steijn. "Dan wordt Jordy Perdon tien minuten voor tijd ook nog te zwaar gestraft met een tweede gele kaart. Bovendien viel Johnny Noorthoek uit met een knieblessure. Er was niemand in de buurt en ineens was er een harde knak te horen. Het is even afwachten hoe ernstig het is." Haaften kwam voor rust nog wel terug tot 1-1 via een rake strafschop van Tomeck Kilian, terwijl Thijmen Gerringa bij 0-0 al eens de binnenkant van de paal had geraakt. Bij 2-1 dachten de bezoekers opnieuw langszij te komen via een geweldige goal, maar inderdaad, deze werd afgevlagd.


HSSC'61 te sterk voor RFC

hei-en boeicop • Op het eigen sportpark Het Plein boekte HSSC'61 een prima 3-0 overwinning op laagvlieger RFC. "In de eerste helft waren we slordig in de eindpass en was er, tot genoegen van onze tegenstander, te weinig spirit en druk van achteruit", aldus HSSC'61-oefenmeester Gerrit Molenaar, die met enkele omzettingen het wedstrijdverloop wist te veranderen. "Ik liet mijn backs hoger spelen, waardoor mijn spitsen wel in stelling konden worden gebracht. Niet voor niets scoorden mijn nummers 9 en 10 de doelpunten", knipoogde een tevreden en trotse Molenaar. Hij zag Bas Scheenhart (twee keer) en Nicky van Dam de drie Heicopse goals maken. "We doen het goed, met 21 punten staan we op een mooie vijfde plaats."


Adrie van Steijn naar Rhelico

rumpt • Adrie van Steijn wordt volgend seizoen hoofdtrainer van zaterdagvierdeklasser Rhelico. Hij komt over van derdeklasser Haaften. Voor Van Steijn is het een terugkeer op het oude nest: hij was er eerder jeugdtrainer en volgt nu Olav van Rijkom op. "We zijn enorm verheugd met de komst van Adrie, een trainer met veel ervaring. We zien dit als een belangrijke stap in de verdere groei van Rhelico", aldus de technische commissie van Rhelico. Ook bestuur en spelers zijn blij met Van Steijn. "Rhelico heeft als regionale vereniging in de West Betuwe plannen om zowel het eerste elftal als ook de jeugd verder te ontwikkelen", zegt het bestuur. Tot juli is Olav van Rijkom als hoofdtrainer aan de club verbonden. De spelers en vereniging zijn hem erkentelijk voor zijn grote inzet de afgelopen twee seizoenen. Rhelico is momenteel de nummer 13 van de 4e klasse D.