Sportlust'46 koploper na ruime zege bij WNC

waardenburg • WNC was thuis niet opgewassen tegen titelpretendent Sportlust'46. Na een 0-2 ruststand behaalde de ploeg uit Woerden een verdiende 0-5 overwinning. Daardoor nam Sportlust'46 in de eerste klasse de koppositie van Sliedrecht over.

De mooie opmars die WNC voor de winterpauze had ingezet, werd zo abrupt onderbroken. Na vijf ongeslagen competitieduels volgde royaal verlies. Aanvankelijk zag het daar niet naar uit. WNC-trainer Cor Prein vond dat ook: "Tot het eerste doelpunt deed WNC het prima met goede druk vooruit. Maar na de 0-1 was het geloof ineens weg. Omdat het snel daarna ook nog 0-2 werd, ga je niet lekker de rust in. In de tweede helft moesten we iets forceren, maar twaalf minuten na rust was met 0-3 alles al bekeken. Sportlust'46 heeft een prima ploeg en is titelkandidaat nummer één. Na een aardig begin verloren we echter wel wat te makkelijk." Twintig minuten lang deed WNC prima met favoriet Sportlust'46 mee. Balverlies op het middenveld van WNC bood de gasten enige mogelijkheden. Mark van der Weijden kopte nog naast, maar na een half uur was het wel raak. Ditmaal verspeelde Joyry van Beers de bal. Robin Demeijer lanceerde Mark van der Weijden, die Maxim Kivaka aftroefde en koel raak schoot: 0-1. Zes minuten later was het al 0-2. Uit een voorzet van Demeijer kopte ex-LRC'er Thomas Heideman de bal in de verste hoek: 0-2.

Beslist

Na rust werd de wedstrijd al in de 57e minuut beslist. Na een solo tikte Zakaria Issarti de 0-3 in de hoek. Twintig minuten later werd het 0-4: na de voorbereiding van Rick Wils rondde Mauro Franken de aanval af. Voor WNC trof invaller Enzo Geene nog het houtwerk, maar zelfs de eer was de thuisclub niet gegund. Drie minuten voor tijd maakte Rick Wils er uit een corner met een kopbal zelfs nog 0-5 van.