Royale 5-0 winst voor ASH op Noordeloos

hellouw • ASH zette de opmars in de vierde klasse na de winterstop gewoon voort. In Hellouw werd Noordeloos zaterdag met 5-0 ruim verslagen.

Marijn Hak scoorde voor ASH liefst driemaal. De spits, die na zijn korte avonturen in de tweede klasse in Tricht en Heukelum weer bij zijn eigen club teruggekeerde, heeft in dit seizoen nu al acht competitiegoals gemaakt. Dat is maar één doelpunt minder dan aanvoerder Danny Bijl, nog steeds de topscorer van ASH.

Geflatteerd

Volgens ASH-trainer Ron Laros was de 5-0 overwinning wel wat aan de forse kant. "Ik vind de winst van vandaag wel geflatteerd. Noordeloos was in de eerste 25 minuten de betere ploeg en kreeg toen ook de meeste kansen." Halverwege de eerste helft opende Marijn Hak echter met de 1-0 voor ASH de score. ASH illustreerde vervolgens haar toegenomen productiviteit, want vlak voor rust maakte routinier Arjan van der Meijden er 2-0 van. Een kwartier na de pauze zorgde Marijn Hak voor 3-0 en tien minuten later liet Marijn Hak al zijn derde goal van de middag noteren: 4-0.

Jens Duizer bepaalde de eindstand op 5-0 voor ASH, dat uit de laatste vier competitieduels met vijftien gescoorde goals liefst tien punten pakte.

Realistisch

Toch blijft trainer Ron Laros in zijn doelstellingen heel realistisch: "We creëren en maken de kansen soms vlot, maar we hebben nog helemaal geen aspiraties voor de tweede periode. Het zou al prachtig zijn als we naar het linkerrijtje van de ranglijst klimmen en bij de bovenste vijf of zes ploegen kunnen aanhaken. Maar deze winst - op een door de onderhoudsploeg prima geprepareerd veld - is wel een mooie opsteker om na de winterstop mee te beginnen."