LRC Leerdam loopt blauwtje bij GJS

dalem • GJS boekte zaterdagavond zijn eerste overwinning van het seizoen. De hekkensluiter won thuis met 2-1 van LRC. En dat was een tegenvaller voor de Leerdammers, die voor de winterstop aan een opmars bezig waren. "Natuurlijk hebben we hier een blauwtje gelopen", zei trainer Rob Hilbers, "maar dat doet niets af aan het feit dat we nog steeds een hecht team zijn." Een knal van Arwin van Soest ketste in de eerste helft af op de paal. Even later kwam GJS goed weg, toen de Dalemse keeper Joeri van Iperen onderuit haalde in het strafschopgebied. Na ruim een half uur was het raak voor LRC. Wesley Swets stak het veld over en rondde prima af: 1-0. Ook GJS kreeg kansen en Sjors Hendriks maakte in de 38e minuut de gelijkmaker. De thuisploeg begon uitstekend aan de tweede helft, met een schot op de lat en een bal die net overging, maar ook LRC was dichtbij een doelpunt. Na de rode kaart van Rick van Loo bleven de gasten de bovenliggende partij. Uiteindelijk trok GJS in de 81e minuut via Youri Bos aan het langste eind.