• Het openingsdoelpunt van Sparta '30 in de maak.
• Het openingsdoelpunt van Sparta '30 in de maak. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein komt pas na rust op stoom en wint van Sparta '30

everdingen • In het duel tegen runner-up Sparta '30 gaf SC Everstein in het eerste bedrijf niet thuis. Na rust werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 3-2 eindstand.

Aanvankelijk stapelde Everstein fout op fout. Anico Visser schoor de bal op de paal en daarna schonk de defensie het beweeglijke aanvalstrio van de bezoekers nóg een drietal kansen. Los van een vrije kans voor Simon van Zante liet SC Everstein niets zien. Sparta '30 was veel gretiger, zat overal kort op en troefde de thuisclub op alle posities af. De roodhemden waren besluiteloos en leverden vrijwel elke bal in. Toch sloeg Sparta '30 pas in blessuretijd zijn slag. Na een counter redde doelman Emiel Schippers op een inzet van Visser. Even later trok de naar rechts uitgeweken Visser de bal scherp voor op aanvoerder Lennard van Andel, die prima afdrukte: 0-1.

Dubbele wissel

In de pauze paste trainer Carel van der Velden niet alleen een dubbele wissel toe, hij zette zijn ploeg ook op scherp. In de eerste minuut belandde een vrije trap bij de tweede paal, waar Luuk van de Harst op de goede plaats stond: 1-1. Even later zette Sparta '30 een aanval op die Van Andel met een diagonale schuiver afrondde: 1-2.

Mike Rutters pakte in enkele minuten twee gele kaarten, waardoor Sparta '30 een half uur in ondertal verder moest. Halverwege de tweede helft tekende Robbie de Roos voor de gelijkmaker: 2-2. Een kwartier voor tijd werd Simon van Zante op maat bediend door De Roos en met een prachtig schot besliste de topschutter het duel: 3-2.