Cursus mindfulness in Leerdam

leerdam • Angelique Verstegen van praktijk NovaVita start donderdagavond 7 maart met een nieuwe mindfulnesstraining in Leerdam. De cursus omvat acht lessen, deze vinden plaats in de studio van Yoga Leerdam. Aanvang is steeds 19:15 uur. De training duurt tot 21:45 uur. Deelnemers leren om meer rust en ruimte te creëren in hun hoofd en beter omgaan met stress en spanning. Cursusleider Verstegen geeft sinds 2012 mindfulnesstrainingen, ze is ook lifecoach.

q www.praktijknovavita.nl


Lezing over minimalisme

geldermalsen • Gera van den Berg geeft woensdag 30 januari een lezing in duurzaamheidscentrum De Knop in Geldermalsen over de waarde van minimaliseren in het gezin. Oftewel: ontspullen. Ze ontdekte als moeder van vijf kinderen hoeveel tijd en ruimte haar dit opleverde. Ze schreef er een boek over dat een pleidooi is voor minimaliseren, ontspullen of consuminderen. Van den Berg vertelt hierover in De Knop, haar lezing zit vol praktische ideeën en adviezen. De bijeenkomst start om 19:30 uur. Er is ruimte voor maximaal twintig mensen. Aanmelden is dus noodzakelijk. Dit kan door te mailen naar marisca@11duurzaam.nl. Bij voldoende belangstelling wordt de lezing nog een keer georganiseerd.

q www.deknop.nl


Kennismaken met Lek en Linge

culemborg • Scholieren die geïnteresseerd zijn in vmbo-beroepsgericht, tweetalig onderwijs, het gymnasium of de vrijeschoolleerroute zijn welkom op de kennismakingsactiviteiten van scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg op woensdag 30 januari. Er zijn verschillende activiteiten tussen 14:00 en 16:00 uur en 's avonds van 19:00 tot 21:00 uur is er een informatieavond over vmbo-beroepsgericht onderwijs. Meer informatie is te vinden op de website, aanmelden voor deze activiteiten is wel verplicht en kan tot dinsdag 29 januari.

q www.lekenlinge.nl


Rondleiding bij Voedselbank

leerdam • Voorzitter Martine Visser verzorgt maandag 4 februari om 19:30 uur en op dinsdag 12 februari om 19:30 uur rondleidingen bij Voedselbank Leerdam. Zij zal dan het één en ander uitleggen over de werkwijze van Voedselbank Leerdam en in welk opzicht deze uniek is. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Bezoekers van de rondleidingen krijgen een duidelijk beeld van de organisatie met achtergrondinformatie en stand van zaken. Ook is er informatie te verkrijgen over de stratenactie voor de Voedselbank. Opgeven is wenselijk, dit kan bij Saskia de Gier via degiertjes@live.nl. Het adres van de Voedselbank is: P.M. van Gentstraat 20 in Leerdam.