Exposities bij Rivas-locaties in Leerdam

leerdam • In verschillende Rivas-locaties in Leerdam vinden op dit moment exposities plaats. Ingrid Vekemans exposeert in de Lingepolikliniek. In het verpleeghuis Lingesteyn schittert Rob Reis met zijn creaties. En in woontoren Glasstaete exposeert Atelier voor Inspiratie. Liefhebbers kunnen de exposities tot eind maart bewonderen.

Ingrid Vekemans is een veelzijdig natuurfotografe met een passie voor Afrika, haar foto's hangen in de Lingepolikliniek. Ingrid: "Wildlife, bossen en de macrowereld zijn mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen als ik in Afrika ben. Maar als ik thuis ben, komt mijn interesse als natuurfotografe weer naar boven en gaat mijn interesse uit naar landschapsfotografie. Eigenlijk zijn verschillende elementen van de natuur inspiratiebron voor mijn foto's."

Rob Reis is een schilder en tekenaar, zijn werk is te bewonderen in verpleeghuis Lingesteyn. Tekenen en schilderen zijn een groot onderdeel van het leven van Rob. Rob: "Ik ben een beelddenker en kunstenaar. Als ik schilder, doe ik dat intuïtief met krachtige lijnen. Daarbij gebruik ik veel kleur. De inspiratie haal ik uit het dagelijks leven waarbij ik in een serieus onderwerp een sprankje humor verwerk. In Robs kunst zijn vaak honden, katten en vrouwen te zien.

In woontoren Glasstaete is een groepsexpositie te bewonderen van Atelier voor Inspiratie uit Gorinchem. De deelnemers hebben zich laten inspireren door een heel alledaags voorwerp, namelijk: schoenen. Neeltje Alblas is docente bij Atelier voor Inspiratie en vertelt: "We dragen elke dag schoenen. We zijn er zo aan gewend geraakt dat we raar opkijken als iemand op straat zonder loopt. Juist daarom is het zo leuk en bijzonder om schoenen op een creatieve wijze onder de aandacht te brengen."

In de Lingepolikliniek, verpleeghuis Lingesteyn en de woontoren Glasstaete zijn regelmatig exposities te zien. Volgens Rivas draagt dit bij aan de prettige sfeer voor cliënten, bewoners en bezoekers.