• LinQ geeft een optreden in GO.
• LinQ geeft een optreden in GO. Foto: aangeleverd

LinQ en Rob Witteveen in GO

leerdam • Kampioenskwartet LinQ geeft zondagmiddag 27 januari een eenmalig gecombineerd optreden met Rob Witteveen.

Onder de noemer 'Mood medicine' wordt tijdens deze muzikale middag de a capella-muziek gecombineerd met de accordeonmuziek van Witteveen. Bij a capella-muziek is er eigenlijk geen muzikale begeleiding, de stemmen zijn de instrumenten en elke stem heeft een eigen partij.

Tijdens de middag in GO worden ballads en pittige up tempo-liedjes echter afgewisseld met intermezzi van Rob Witteveen op accordeon (klassiek en tango).

LinQ bestaat uit Jacqueline de Vries (Leerdam), Inge-Marie van Klaveren (Tricht), Marieke Munter (Culemborg) en Nance Vermaning (Hilversum). Na een optreden van LinQ in de lokale talkshow Editie Leerdam in 2015 ontstond het idee om de muzikale krachten van het kwartet en Rob Witteveen te bundelen. LinQ won bij de Nederlands Kampioenschap Barbershop in 2015 zilver en in 2017 zelfs de gouden titel. Daarna volgden er optredens in binnen- en buitenland. LinQ zingt vooral in het Engels, omdat de meeste liedjes en omdat de meeste arrangementen uit Amerika afkomstig zijn.

Het vrouwenkwartet dat bekend staat om haar warme klanken, is in deze periode volop in de voorbereiding naar de nieuwe barbershopkampioenschappen die eind maart plaatsvinden. Een optreden in GO stond al lang op de planning, maar het kwam er lange tijd niet van. Tot nu dus. Het concert begint om 15:00 uur. Tickets kosten 15 euro per stuk, dit is inclusief een drankje. Reserveren kan via de website.


q www.go-leerdam.nl