Valpreventiecursus van Rode Kruis

vijfheerenlanden • Eind januari start het Rode kruis Vijfheerenlanden weer met een valpreventietraining. Deze cursus wordt gegeven in de sportschool Sport & Bewegen aan het Valkenplein in Vianen op woensdagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur en is bedoeld voor alle inwoners van gemeente Vijfheerenlanden. In een cursus van vijf wekelijkse lessen oefenen deelnemers een aantal terugkerende thema's: balans en mobiliteitsoefeningen, zijwaarts vallen, voorwaarts rollen, voorwaarts vallen, achterwaarts vallen èn opstaan. Door het herhaalde oefenen wordt het makkelijker om de oefeningen uit te voeren. De valoefeningen worden ook vertaald naar de dagelijkse situaties. Deelname aan de cursus - die bestaat uit 5 lesuren - kost 45 euro. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten. Opgeven kan bij Thea Schaafsma via 0347-372147 of theascha@ziggo.nl. Aanmelden kan ook rechtstreeks bij de sportschool.


Week van Gebed in Leerdamse regio

leerdam • Christelijke Evangelisatie Leerdam (CEL) doet zondag 20 tot en met zondag 27 januari weer mee aan de landelijke Week van Gebed, thema dit jaar is 'Recht voor ogen'. Er is elke avond een gebedsavond, maar dan wel steeds op wisselende locaties. Op deze manier kunnen verschillende christelijke gemeenten uit de omgeving meedoen aan de actie. De avonden zijn steeds van 19:00 tot 20:00 uur. Er zijn liedbundels aanwezig op alle locaties. Er zijn verschillende sprekers uitgenodigd, zo spreekt Hendrine Horden op maandag 21 januari op de gebedsavond in de Nederlands gereformeerde kerk in Leerdam en Jaco en Janet Bac spreken zaterdag 26 januari tijdens de avond in De Kandelaar (achter de Grote Kerk). Een overzicht van alle avonden en locaties is te vinden op de website.

q www.facebook.com/cel.leerdam/


Opbrengst volkskerstzang

leerdam • De collecte tijdens de volkskerstzang in Leerdam heeft 900 euro opgeleverd. Dit bedrag komt ten goede aan Huis ter Leede. De volkskerstzang vond op kerstavond plaats in de Grote Kerk.