Verhuizing kantoor SamenDoen

leerdam • SamenDoen gaat de locatie aan het Meesplein verlaten en verhuizen naar Industrieweg 16. Dit gaat donderdag 17 en vrijdag 18 januari plaatsvinden. Deze dagen is het kantoor van SamenDoen daarom gesloten, het centrale telefoonnummer is ook niet bereikbaar. Vanaf maandag 21 januari is het nieuwe kantoor open, het telefoonnummer 0345-637363 werkt dan ook weer.


Avond over Viaanse dijkversterking

regio • Waterschap Rivierenland organiseert dinsdag 22 januari van 19:00 tot 20:00 uur een informatiebijeenkomst over de dijkversterking die uitgevoerd gaat worden aan de Lekdijk tussen de A27 en het Hazelaarplein in Vianen. Voor het deel A27 tot het Hazelaarplein kiest het waterschap voor een piping-stabiliteitsscherm als dijkversterkingsmaatregel. Piping is een belangrijk faalmechanisme bij dijken. Water stroomt via een zandlaag onder een dijk door en komt achter de dijk weer omhoog. Doordat zand wordt meegevoerd, ontstaat een kanaal (pipe) onder de dijk, waardoor deze ernstig verzwakt en zelfs kan instorten. Ook de stabiliteit van de dijk wordt met dit piping-stabiliteitsscherm verbeterd. Op basis van de keuze voor een piping-stabiliteitsscherm is een conceptplan gemaakt. Op de informatieavond zijn alle voorlopige documenten in te zien, Waterschap Rivierenlanden geeft een toelichting. De avond vindt plaats in De Prenter in Vianen.


Ruim 20.000 schade jaarwisseling

vijfheerenlanden • De totale schade aan gemeentelijke eigendommen in Vijfheerenlanden tijdens de afgelopen jaarwisseling bedraagt 20.215 euro. Dit is 2.000 euro meer als vorig jaar in de afzonderlijke gemeenten. De gemeente heeft dit jaar preventief bijgedragen aan New Years Eve in Gorinchem. Het ging hierbij onder andere om de kosten van busvervoer van de jongeren uit de gemeenten Leerdam en Zederik naar dit feest. Door dit evenement was er voor jongeren uit de regio gedurende de hele jaarwisseling op één locatie een feest. De deelnemende gemeenten evalueren de impact van deze experimentele aanpak en of het voor herhaling vatbaar is. Burgemeester Jan Pieter Lokker over de schade aan gemeentelijke eigendom tijdens de oud- en nieuwviering: "Elke euro die we uitgeven aan schade is er één teveel en kunnen we honderd keer beter besteden aan activiteiten die er wel toe doen in Vijfheerenlanden. Daarom hebben we dit jaar bewust ook ingezet op preventie om schade te voorkomen."


Afscheidsreceptie wethouders

asperen • De wethouders Govert van Bezooijen, Griedo Bel en Ed van Sambeek van voormalige gemeente Lingewaal nemen vrijdag 18 januari nog gezamenlijk afscheid. Voor de gelegenheid is er een afscheidsbijeenkomst in het oude gemeentehuis in Asperen. De ontvangst is om 14:00 uur, tussen 14:30 en 15:30 uur is er een officieel gedeelte. Vanaf 15:30 uur is de receptie. Van Sambeek en Van Bezooijen waren 8 jaar lang wethouder in Lingewaal, Griedo Bel heeft er ruim 12 jaar als wethouder op zitten. De receptie duurt tot ongeveer 17:00 uur.