• Harry Keereweer met de eerste baby van West Betuwe.
• Harry Keereweer met de eerste baby van West Betuwe. Foto: aangeleverd

Thiago eerste baby in West Betuwe

west betuwe • Thiago Copier uit Beesd is de eerste boorling van gemeente West Betuwe. Hij werd geboren in de nacht van donderdag 3 januari. Burgemeester Harry Keereweer kwam woensdag op kraambezoek.

Het was nog even spannend wie de eerste baby in de gemeente zou worden. In dezelfde nacht werden namelijk in een tijdsbestek van 2,5 uur drie baby's geboren. Kort na de geboorte van Thiago kwamen Guus Schuurman in Haaften en Emy Baars in Geldermalsen ter wereld. Maar er kan er maar één de eerste zijn en dat is dus Thiago. De nieuwe burgemeester, Harry Keereweer, kwam de eerste inwoner en zijn ouders woensdag thuis feliciteren. Hij bracht een kraamcadeau mee en at natuurlijk beschuit met muisjes met de trotse ouders van Thiago.

Kersverse ouders kunnen voortaan ook thuis aangifte doen van een geboorte. Ze hoeven daarvoor niet meer naar het gemeentehuis. Inwoners kunnen ook andere zaken thuis regelen. Het is mogelijk om een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs thuis aan te vragen en te laten bezorgen. De heer Van der Plassche uit Asperen was vorige week dinsdag de eerste inwoner die gebruik maakt van de thuisaanvraagservice van de gemeente West Betuwe. Hij deed een aanvraag voor een nieuw rijbewijs. Burgemeester Harry Keereweer was dinsdag bij de aanvraag aan huis aanwezig. Namens de gemeente overhandigde hij een bos bloemen. Aan de thuisservice zijn in 2019 geen extra kosten aan verbonden. Het is voorlopig een proef van een jaar. Een medewerker van de gemeente komt thuis of op een andere gewenste locatie de aanvraag opnemen.