• Hockeyers nemen Glaspark in gebruik.
• Hockeyers nemen Glaspark in gebruik. Foto: aangeleverd

Hockeyveld in gebruik genomen

leerdam • Hockeyclub Leerdam heeft zaterdag onder grote belangstelling het nieuwe zandhockeyveld op het Glaspark in gebruik genomen.

Hockeyclub Leerdam speelde ruim 40 jaar op De Punt in wijk Wijk, de ingebruikname van het veld op het Glaspark is belangrijke mijlpaal. De eerste stap richting de nieuwe locatie is gezet. De dag werd geheel in stijl geopend door de stoere mannen van het JE zestalteam. Zij werden per limousine van het oude adres op De Punt naar hun nieuwe thuisbasis op het Glaspark gebracht om daar hun eerste training op het nieuwe kunstgras te krijgen. De eerste officiële wedstrijd kan worden bijgeschreven op het conto van de meiden MC2 tegen Culemborg MC3.

Voorafgaand aan een oefensessie van de Trimmers - jong van geest - tegen de Clubtrainers - jong van leden - was er een officieel moment waarbij voorzitter Sander Heezius stilstond bij het tot stand komen van het Glaspark. Hierin werden de initiatiefnemers van het eerste uur niet vergeten, waarna de kersverse sport en cultuurwethouder in de gemeente Vijfheerenlanden, Tirtsa Kamstra, het veld officieel opende. De dag werd afgesloten door spannende wedstrijden van de Dames 1 van Hockeyclub Leerdam tegen de Dames 1 van Geldermalsen en de Heren 1 van Hockeyclub Leerdam tegen de Heren 1 van Vianen.

Hiermee is Hockeyclub Leerdam definitief actief op het Glaspark. Wat wacht is nog een nieuw waterveld en een compleet nieuwe accommodatie waarmee in april, mei gestart zal worden met de bouw.