• Rhelico O19 is gepromoveerd naar de tweede klasse.
• Rhelico O19 is gepromoveerd naar de tweede klasse. Foto: Casper.Baghuis.nl

Rhelico O19 naar tweede klasse

rumpt • Na een aarzelende start van de competitie dwong Rhelico O19 met een reeks overwinningen promotie naar de tweede klasse af.

Trainer-coach René Kuit is trots op wat elftal en begeleiders in vier maanden hebben gerealiseerd. Centraal bij Rhelico staat dat spelers plezier moeten beleven aan het voetbal. "We willen technisch verzorgd en aanvallend voetbal spelen. Dat leidt tot het meeste spelplezier." Volgens Kuit kunnen spelers bij Rhelico O19 zich ontwikkelen tot betere voetballers. "Zeker nu we door onze promotie in de 2e klasse spelen. We doen er alles aan om onze spelers een goede opleiding te geven, nieuwkomers zijn hartelijk welkom om dit zelf te ervaren."

Kuit houdt van technisch verzorgd voetbal vanuit een strakke visie. Dat probeert hij over te brengen op het team O19, dat geldt als voorportaal voor de senioren. Het stimuleren van eigen initiatieven binnen en buiten het veld moet ertoe leiden dat iedere speler zich prettig voelt. "Rhelico is een relatief kleine club, maar toch zijn alle faciliteiten aanwezig om in dit gebied een toontje mee te blazen." De trainer-coach stelt vast dat bij diverse omliggende verenigingen geen O19-team meer aanwezig is en dat veel spelers daardoor tussen de wal en het schip vallen en genoodzaakt zijn om op een lager niveau te gaan voetballen. "Erg jammer dat er daardoor veel talent verloren gaat. Spelers moeten te snel doorstromen naar de senioren of spelen op een lager niveau bij de junioren. Wij proberen jeugdspelers zoveel mogelijk door te ontwikkelen." Kuit is trots op de prestaties van O19. "Ik zie volop perspectieven in de 2e klasse. Die gasten hebben het verdiend, en: samen staan we sterk."