• • Mariandel Bron, de trotse eigenaar van Mooiglas & Zo.
• • Mariandel Bron, de trotse eigenaar van Mooiglas & Zo. Foto: Nico van Ganzewinkel

Nieuwe eigenaar bij Mooiglas & Zo

leerdam • Mariandel Bron is de nieuwe eigenaar van glas- en kristalwinkel Mooiglas & Zo in de Kerkstraat in Leerdam. Ze heeft het stokje overgenomen van Lydia van Ingen, die zich fulltime gaat inzetten als stadsmanager en promotor van Leerdam Glasstad.

"Het is prachtig dat ik deze kans krijg", zegt Mariandel (48), inwoonster van Asperen. "De winkel is voor mij overigens niet helemaal nieuw, omdat ik al regelmatig meehielp in de winkel. Daardoor is mijn liefde voor glas en kristal alleen maar gegroeid en heb ik inmiddels ook veel kennis over het product."

De liefde voor glas heeft Mariandel overigens van geen vreemde. Haar opa was glasblazer op de Leerdamse glasfabriek. En echtgenoot Gert was er werkzaam in de expeditie. "In ons huis was glas altijd ruimschoots voorradig. We hadden bijvoorbeeld mooie glazen schalen van de Leerdamse glaskunstenaar Floris Meydam."

Glas en kristal

Glas- en kristalwinkel Mooiglas & Zo bestaat vijftien jaar. De winkel biedt een grote diversiteit aan glas en kristal te koop. Mariandel: "We verkopen kristallen objecten, die exclusief voor ons worden gemaakt door glasblazer Petr Bures van Princ Art Glass in Tsjechië. Tweemaal per jaar gaan we daarheen met onze nieuwe ontwerpen. Op die manier kunnen we onze kristallen collectie elk half jaar vernieuwen, waardoor we onze klanten steeds opnieuw kunnen verrassen."

Cadeaus

Mooiglas & Zo is gespecialiseerd in fraaie, betaalbare cadeaus voor verjaardag, bruiloft, geboorte, jubileum of als relatiegeschenk. De winkel heeft als extra service een eigen graveerinrichting.

Nieuw in de collectie zijn geurkaarsen van het merk Yankee Candle.

De winkel aan de Kerkstraat 53a is de eerste dagen van januari verbouwd. Op zaterdag 12 januari is de officiële opening, speciaal met een hapje en een drankje. De opening gebeurt met een knipoog naar het jubileum, waarin het getal 15 centraal staat. Mariandel: "Om mensen ook de eerste week in de winkel te krijgen, hebben we via Facebook laten weten dat ze lootjes kunnen trekken waarbij ze 15, 30 of 45% korting konden krijgen." De actie loopt tot en met 11 januari.

Vanaf de officiële opening op de 12e tot en met 31 januari krijgen klanten bij hun aankoop standaard 15 procent van hun aankoop in cadeaubonnen. In februari is er weer een andere actie in het kader van het 15-jarig bestaan.

De winkel Mooi Glas is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9:30 tot 17:30 uur. Meer informatie op:


q www.mooiglas.nl