• Door winst op Kozakken Boys bereikte Heukelum de kwartfinale.
• Door winst op Kozakken Boys bereikte Heukelum de kwartfinale. Foto: Rick den Besten

Heukelum geplaatst voor kwartfinales

gorinchem • Heukelum plaatste zich zaterdag voor de kwartfinales van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup in Gorinchem.

Ook titelverdediger en uitgesproken favoriet Unitas uit Gorinchem (via een 20-0 overwinning op Leerdam Sport), stadgenoot GJS en Woudrichem plaatsten zich voor de volgende ronde.

Zaterdag kwam Heukelum in actie tegen Kozakken Boys. De winnaar van deze wedstrijd mocht zich de winnaar van poule D noemen en komt in de kwartfinale tegen de winnaar van poule E te staan. In die poule staat GRC 14 bovenaan na de 4-3 zege op LRC Leerdam. GRC heeft aan een puntje in de derde wedstrijd genoeg om winnaar van de poule te worden.

Fel begin

Heukelum begon fel aan de wedstrijd en kreeg al in de eerste minuten een paar kansen. Benjamin Meijdam opende de score door een keihard schot in de verre hoek: 0-1. Halverwege de eerste helft kwam Kozakken Boys via Youri Huijzer weer op gelijke hoogte. Tim Schwebke liet er namens Heukelum geen gras over groeien en schoot direct daarna de 1-2 binnen.

In de tweede helft nam Kozakken Boys de regie over de wedstrijd, maar het lukte de Werkendammers niet om uit het overwicht kansen te creëren. Uiteindelijk slaagde Kevin Sluyk er toch in via een vrije trap te scoren en zo Kozakken Boys terug in de wedstrijd te brengen. Na de gelijkmaker gingen de mannen uit Heukelum in een wat lager tempo spelen. Sil van Putten werd 'uit het niets' met een hard schot matchwinner: 2-3. In de laatste minuut kreeg Nigel Branderhorst van Kozakken Boys een rode kaart en kwam Heukelum met een man meer te staan. Door deze overwinning ging Heukelum door naar de kwartfinale.

Daarvoor zijn Leerdam Sport, SVS'65, Asperen en Vuren inmiddels uitgeschakeld. Of LRC de kwartfinale haalt, hang af van de resultaten in de volgende ronde. In de wedstrijd tegen GRC 14 nam LRC in de Oosterbliek een 1-0 voorsprong. Wesley Swets wist optimaal te profiteren van het feit dat Ricky Vroon met een gele prent naar de kant was gestuurd. Nadat de mannen in blauwzwart weer compleet waren, wist GRC'14 de stand nog voor het rustsignaal om te keren. In de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich tot een heuse zaalvoetbalkraker. Terwijl LRC jaagde op de gelijkmaker, was het Sem van der Stelt die via twee treffers de beslissing leek te brengen: 4-1. De Leerdammers toonden echter veerkracht en wisten de marge tot één goal te verkleinen. Na de 4-3 ramden de Leerdammers op de GRC 14-deur, maar die bezweek niet.

Het toernooi in Gorinchem wordt woensdag 2 januari hervat, de finale wordt zaterdag gespeeld. Alle uitslagen, de verslagen en het resterende programma zijn onder meer te vinden op de website www.regiovoetbal.nl.