• Top 2000-dienst werd goed bezocht.
• Top 2000-dienst werd goed bezocht. Foto: aangeleverd

Top 2000-dienst zorgt voor volle kerk

leerdam • De Top 2000-dienst die zaterdag in de Leerdamse Bethelkerk werd gehouden, trok ruim vierhonderd bezoekers.

De muzikale kerkdienst had als thema 'We have a dream', liedjes uit de Top 2000 werden afgewisseld met indrukwekkende en persoonlijke verhalen van verschillende sprekers. De combinatie gaf de muziek en de teksten volgens de organisatie een nog veel diepere betekenis. De verbouwde en nieuw ingerichte Bethelkerk was afgeladen vol met bezoekers, zowel jong als oud kwam op het evenement af.

Speciaal voor de Top 2000-dienst was ook dit jaar weer een gelegenheidskoor en -band samengesteld. De leden zijn onder leiding van Anniecke van Delft 3 maanden bezig geweest om een tiental nummers uit de Top 2000 in te studeren. Onder meer 'We are the champions' van Queen, 'Pride' van U2 en 'Heal the world' van Michael Jackson kwamen voorbij.

Veel indruk maakten ook de sprekers: Wilco van Snippenberg en Syrische vluchteling Jamal Husni, die openhartig spraken over hun levensverhaal en persoonlijke dromen. PKN-voorzitter dominee Saskia van Meggelen riep aan de hand van de droom van Martin Luther King de aanwezigen op om na te denken over hun eigen droom en hiermee komend jaar aan de slag te gaan. Emma van der Heijden las een tekst uit het dagboek van Anne Frank over haar vertrouwen in de goedheid van de mens. Alle bezoekers kregen na afloop armbandjes uitgedeeld met daarop citaten van Martin Luther King ('I have a dream'), Nelson Mandela ('A winner is a dreamer who never gives up') en Mahatma Gandhi ('Be the change you wish to see in the world'). Ter inspiratie en als herinnering aan de avond.