Politie brengt verwarde Duitser thuis

nieuwland • De politie ving vrijdagavond in Nieuwland een verdwaalde automobilist uit Duitsland op, hij bleek bijna 300 kilometer de verkeerde kant opgereden.

Bij de politie kwam die avond een melding binnen over de nogal onbesuisde rijstijl van een Duitse bestuurder. In de buurt van Nieuwland troffen agenten de bewuste auto en het rijgedrag van de Duitse automobilist bleek inderdaad levensgevaarlijk. De bestuurder bleek echter niet onder invloed te zijn. "Meneer bleek bij een tentoonstelling geweest te zijn in de buurt van Osnabruck", zo meldt de politie op Instagram. "Hij was echter verkeerd gereden en kwam in Nieuwland terecht. Dat is ongeveer 280 kilometer uit de verkeerde richting ten opzichte van zijn woning."

De automobilist oogde ook een beetje verward en had geen geld voor een taxi. "Wij hadden enorm medelijden met deze meneer. Niet weten waar je bent, niet weten hoe je thuis komt, dat is niet niks. Na contact gehad te hebben met het Duitse consulaat bleek er nog maar één oplossing te zijn. (....) Dat wij hem zelf naar zijn woning in Duitsland brachten." Zo geschiedde. "Dit hebben de collega's van de ochtenddienst gedaan, zodat de andere voertuigen voor andere meldingen beschikbaar bleven." Het rijbewijs van de bestuurder is naar de Duitse autoriteiten gezonden, zodat zij een onderzoek in kunnen stellen naar zijn rijvaardigheid.