Kloos nieuwe trainer Brederodes

vianen • Voetbalclub Brederodes (Vianen) heeft toch nog onverwacht snel de nieuwe trainer voor het komende seizoen vastgelegd. Afgelopen vrijdagavond zette Sander Kloos zijn handtekening onder een eenjarig contract bij de groengelen. De 43-jarige Kloos voetbalde in de jeugd van Zierikzee, haalde op jonge leeftijd al trainerdiploma's en werd als 22-jarige hoofdtrainer van NTVV (Nieuwe Tonge). Tussen 1998 en 2014 had hij, in dienst van de KNVB, voetbaltechnische en leidinggevende functies. Daarnaast voetbalde hij bij Jonathan en SV Zeist, en was onder andere hoofdtrainer bij Saestum, assistent-trainer van Hercules, stapte tussentijds in bij DOSC waar hij nu bezig is aan zijn derde volledige seizoen.

"Ik ken Tim van Breukelen, oud-trainer van Brederodes, en heb de club de laatste jaren van afstand gevolgd. In november heb ik bij DOSC aangegeven open te staan voor een nieuwe club en na een gesprek met Tim heb ik mijn cv naar Brederodes gestuurd. De club steekt organisatorisch en beleidsmatig goed in elkaar, heeft voldoende faciliteiten en ambities. Dat sprak me erg aan, en na drie gesprekken met TC, staf, spelersraad en bestuur was er voldoende wederzijds vertrouwen om met elkaar in zee te gaan", vertelde Sander Kloos. "Ik heb er een buitengewoon goed gevoel over", zei voorzitter Taki Anastassiadis. "Sander heeft veel kwaliteiten, is breed georiënteerd, heeft tal van voetbalfuncties bekleed en staat dicht bij de spelers. We hebben alleen maar lovende referenties over hem gekregen. Hij is precies degene die we zochten. Ik verwacht dat zijn komst voor rust binnen de club zorgt."


Loting EM-Cup

regio • Na de eerste schifting zijn er 32 teams overgebleven in het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup. De loting voor de 1/16-finales bepaalde dat Brederodes het op dinsdag 12 maart thuis opneemt tegen het sterke Nivo Sparta. In de competitie verloren de groengelen daar met 1-0 van. SC Everstein neemt het die dag, op sportpark Ries van Arnhem, op tegen GJS, momenteel hekkensluiter in 1C.