• De clinic was een mooie afsluiting van het waterpolojaar.
• De clinic was een mooie afsluiting van het waterpolojaar. Foto: Aangeleverd

De Linge/PCG sluit jaar af met clinic

regio • De Leerdams-Gorinchemse waterpolojeugd van SG de Linge/PCG sloot het jaar op zaterdag 29 december in stijl af met een waterpoloclinic in het Caribabad in Gorinchem.

De activiteit was bedoeld voor de jeugd onder vijftien jaar. Deze waterpoloclinic werd gegeven door de eredivisiespelers Oscar Visser en Quint Gerdes met behulp van enkele spelers van het Heren 1 team van De Linge/PCG.

De organisatoren kijken tevreden terug op een 'succesvolle training' voor de jeugdige spelers van de vereniging.

Na de clinic kon er nog een uur vrij gezwommen worden, samen met de zwemjeugd van LZ en PC de Linge en PCG.

Springkussen

De jeugd kon gebruik maken van een springkussen, beschikbaar gesteld door het Caribabad. Daarnaast genoten de deelnemers van de heerlijke oliebollen.

Vanaf 18:00 uur was het zwembad gereserveerd voor het jaarlijks terugkerende Oliebollentoernooi. Dit jaar hadden zich maar liefst twaalf teams ingeschreven. In dit toernooi draait het vooral om gezelligheid, al doen alle deelnemende teams uiteraard ook hun uiterste best om te winnen. Ieder team mocht tijdens de wedstrijd met maximaal drie waterpolospelers meedoen.

Oud-spelers

Veel oud-spelers kwamen op deze avond naar het zwembad toe om te laten zien dat ze het poloën nog niet verleerd zijn. Het team van Victor Visser en Sjoerd den Breejen ging er met de hoofdprijs vandoor.