Twee punten voor Wennekes.nl

rumpt • Het eredivisieteam Wennekes.nl van Carambole uit Rumpt heeft dit weekeinde twee punten overgehouden aan de ontmoeting met Dibo the City uit Deventer.

De eerste ontmoeting werd met 2-4 gewonnen, het tweede duel eindigde in een 6-0 nederlaag. In het kader 47/2 speelde Jim van der Zalm een sterke eerste wedstrijd. Met gelijkmatige series wist hij in vier beurten te winnen. Zijn tweede ontmoeting ging verloren. In het kader 71/2 verloor Lyon Megens beide wedstrijden. In de tweede ontmoeting kwam hij nog wel dichtbij. Ad Koorevaar had in het bandstoten succes in zijn eerste match. Hij won in negentien beurten, ook Koorevaar moest in het tweede duel buigen. Wennekes.nl staat nu op een knappe vierde plaats. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 januari. Dan gaat het team op bezoek in Hoorn tegen hekkensluiter Horna.

Steinhoff Constructions

In de 1e divisie deed Steinhoff Constructions goede zaken in Lent. Tegen koploper Moira werden drie punten behaald: 3-3 en 2-4. Jurgen de Ridder nam het team op sleeptouw door twee bijzonder sterke partijen neer te zetten in het libre. In zijn eerste partij wist hij de 250 caramboles in één beurt te maken, om in de tweede partij in twee beurten te zegevieren. Frank Vermeulen had het moeilijker in het kader 47/2. In de eerste partij kwam hij sterk terug na een fikse achterstand en haalde remise. In de tweede ontmoeting kwam hij niet in gevaar en sleepte een belangrijke overwinning in de wacht. Dit was nodig, omdat Gerrie van Eck zijn beide bandstootpartijen niet in winst wist om te zetten. Door deze belangrijke punten staat Steinhoff nu vierde en kan de aanval op de top drie worden ingezet. Dit gebeurt zaterdag 19 januari in Rumpt tegen De Hazelaar uit Rosmalen.