Eerste bijeenkomst Repair Café

vianen • Repair Café Vianen houdt zaterdag 5 januari haar eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. Ook in 2019 staan de vrijwilligers iedere eerste zaterdag van de maand weer klaar om huishoudelijke of elektrische apparaten, audiovisuele apparatuur, kleding en fietsen te repareren. De reparaties zijn gratis. Ook voor een kopje koffie of thee en een stukje gezelligheid kunnen mensen bij het Repair Café terecht. De handige vrijwilligers zijn te vinden in wijkcentrum Monnikenhof aan de Langeweg 6b in Vianen, van 09:00 tot 12:00 uur. Meer informatie is te verkrijgen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout 06-13636414.


Hersenstichting zoekt collectanten

lexmond • De Hersenstichting zoekt collectanten in Lexmond voor haar landelijke collecteweek, van maandag 28 januari tot en met zaterdag 2 februari gaan vrijwilligers langs te deuren om geld in te zamelen. De Hersenstichting zet zich in voor al die mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en adhd. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. Opgeven kan bij de collecteorganisator M. Hengeveld-de Hoop via 0347-321248 of bij het hoofdkantoor van de Hersenstichting in Den Haag via 070-3604816.


Vragen over het levenseinde

vianen • Freek Gillissen werkzaam van het Alzheimercentrum aan het VUmc is maandag 7 januari te gast bij het Alzheimer Café in het grand café van Hof van Batenstein. Hij praat over de onvermijdelijke vragen over het levenseinde die worden opgeroepen door dementie. Het kan een gevoelig onderwerp zijn maar het is desondanks verstandig om in een vroeg stadium met elkaar te spreken over de laatste fase van dementie. Bijvoorbeeld over wel of niet reanimeren, of over euthanasie. Het programma begint om 19:30 uur, de koffie staat vanaf 19:00 uur klaar en eindigt om 21:30 uur. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Meer informatie te verkrijgen bij Debby van Rhijn via 0347-361200.


Studieseminar door Henk Poot

leerdam • Dominee Henk Poot geeft woensdag 9 januari de eerste studieavond in een serie van twee over Jezus, Johannes en Israël. Poot is verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. De andere studieavond is op woensdag 16 januari. De bijeenkomsten vinden plaats in de Pauluskerk in Leerdam. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis.


De Hagen Koffie van wijkbewoners

vianen • Stichting De Hagen gaat in 2019 de koffieochtend in De Prenter organiseren, de koffieochtend gaat de naam 'De Hagen Koffie' heten en is bestemd voor de bewoners van de wijk De Hagen. Er is elke eerste en derde dinsdag van de maand een ochtend. De eerste is op dinsdag 15 januari van 10:00 tot 11:30 uur. Vrijwilligers zijn overigens nog welkom, zij kunnen zich melden bij Helma Moons van stichting De Hagen via 0347-322311 of helma@beniest.eu.