• Inschrijven kan vanaf dinsdag 1 januari.
• Inschrijven kan vanaf dinsdag 1 januari. Foto: 123rf.com

Vier dagen lang wandelen en fietsen

regio • Stap & Trap organiseert van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni samen met Den Hâneker weer een vierdaags fiets- en wandelevenement in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Onder de naam 'Vierdaagse Alblasserwaard' wordt een evenement georganiseerd dat geschikt is voor de sportieve én recreatieve fietser en wandelaar van alle leeftijden. Al lopend en fietsend kan men niet alleen meer van de omgeving zien, maar vooral ook beleven. Deelnemers komen door de polder en pittoreske dorpen. Onderweg zijn er de nodige bezienswaardigheden en kunnen fietsers en wandelaars bij diverse Den Hâneker-ondernemers. Ook dit jaar worden er weer andere routes uitgezet door een team van enthousiaste vrijwilligers. Inschrijven kan vanaf dinsdag 1 januari.

Deelnemers kunnen ook vier dagen wandelen (afstanden 5, 10, 15, 25, 30 en 40 kilometer). Ook is er dit jaar een sportafstand: een dagelijkse fietstocht van 80 kilometer voor de gevorderde fietser met gps (naast de 30-, 40-, 60 kilometer). En er is een streekparade op zaterdag 1 juni bij de tent in Hoornaar. Op donderdag 30 mei is de fietstocht van 30 kilometer in het bijzonder geschikt voor gezinnen, ook de wandeltocht van 10 kilometer is deze dag in het bijzonder geschikt voor kinderen.

De start en finish zijn telkens in de grote tent die midden in Hoornaar staat. Elke dag is er na de fiets- of wandeltocht gezellig entertainment en tijd voor het uitwisselen van ervaringen.


q www.vierdaagsealblasserwaard.nl