LRC-tiental bekert simpel verder: 7-0

leerdam • Ook met tien man na een rode kaart voor Jeffrey van der Heiden bekert LRC simpel verder. Vierdeklasser Bergeijk werd met 7-0 verslagen.

Tot de 2-0 ruststand liep het bij LRC moeizaam, in de tweede helft voerde de thuisclub de score tot 7-0 op. Al vroeg stond LRC met tien man in het veld. Rechtsback Jeffrey van der Heiden vloerde in de derde minuut een doorgebroken speler en kreeg terecht de rode kaart. Dus moest LRC bijna de hele wedstrijd met tien man spelen. Toch kwam de thuisclub al in de zesde minuut op 1-0. Uit een pass van Ricardo Papilaja gaf Tom Maddison een voorzet die door Jop Lavrijssen in eigen doel werd gewerkt: 1-0. Tien minuten voor rust kwam LRC op 2-0. Na een schot van Rick van Loo maakte Bergeijk hands, de penalty werd door Bart Barendregt benut: 2-0. In de tweede helft liep LRC snel verder uit. Furkan Cetin lanceerde Bart Barendregt, die koel afrondde: 3-0. Vijf minuten later was het al 4-0. Uit een voorzet van de ingevallen Wesley Swets maakte Bart Barendregt zijn derde doelpunt: 4-0. Ook het vijfde LRC-doelpunt werd door Swets voorbereid. Ditmaal was de net ingevallen Arwin van Soest de afmaker: 5-0. Halfweg de tweede helft bekroonde Wesley Swets zijn sterke invalbeurt met een doelpunt door de bal vanaf 25 meter in de hoek te schieten: 6-0. In de slotfase zorgde LRC-aanvoerder Rogier Gerritsen met een kopbal voor de 7-0 eindstand. LRC speelt dinsdag 22 januari in de volgende ronde tegen derdeklasser SCG'18 uit Sint Michielsgestel.