Leerdam Sport onderuit tegen Meerkerk

gorinchem • In poule A van de Proxsys Cup speelden zaterdag Leerdam Sport en Meerkerk tegen elkaar. Leerdam Sport is op het veld vierdeklasser, Meerkerk derdeklasser. Dat verschil in klasse kwam zaterdag in de zaal tot de rust niet tot uiting op het scorebord. Sterker nog, er werd helemaal niet gescoord in de eerste helft. Beide ploegen waren er wel dichtbij. Leon de Leeuw zag namens Meerkerk zijn doelpoging via de binnenkant van beide palen het veld weer inrollen. Aan de andere kant was Omer Faruk Duman héél dicht bij een treffer. Helaas voor hem en Leerdam Sport zweefde de Meerkerk-doelman naar de bovenhoek om de bal uit het doel te houden. Het gezegde 'wie de eerste goal maakt, wint de wedstrijd' was ook hier van toepassing. Melvin van den Heuvel bracht de geel-zwarten op voorsprong. De Meerkerkers wisten die voorsprong uit te breiden tot een comfortabele 3-0 zege. In deze poule won titelverdediger Unitas met 9-1 van Hardinxveld. Alle uitslagen en standen staan op www.regiovoetbal.nl.