Servia klopt Switch

utrecht • De volleybaldames van Servia wonnen donderdag in Utrecht het uitduel tegen Switch 5. Het werd 1-3. In de eerste set wisten de Viaanse dames veel servicedruk uit te oefenen op hun tegenstander: 16-25. In de tweede set bouwden de dames opnieuw een kleine voorsprong op. Die werd vervolgens ook weer weggegeven na wat slordigheidjes. Switch had de langste adem na wat lange rally's: 26-24. In de derde set verslapte het aanvallend vermogen van Servia, maar dat werd goed gemaakt gemaakt met een prima servicedruk. Dit keer ging de setwinst naar Vianen: 25-27. In de laatste set had Servia zijn scherpte terug. Noa Middelkoop kon met haar service een gat slaan. De set werd ruimschoots gewonnen: 17-25. Na de vakantie speelt Servia de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen De Valk. De wedstrijd begint om 15:00 uur.


Kennismaken met Blankensteijn Beweegt

vianen • Blankensteijn Beweegt sluit het jaar 2018 op maandag 31 december af met een kennismakingsles met na afloop oliebollen. Iedereen is op deze oudjaarsdag welkom om geheel vrijblijvend kennis te maken met (de leden van) de sportclub. De les begint om 9:00 uur. Om 10.00 uur wordt de les in de sportkantine van handbalvereniging Omega (gevestigd op Sportpark Blankensteijn) afgesloten onder het genot van een oliebol.

Blankensteijn Beweegt is een sportclub voor volwassenen. Elke maandag- en woensdagochtend komen de leden samen om onder begeleiding van een buurtsportcoach een uur te bewegen in de buitenlucht. De les wordt altijd afgesloten met een kop koffie of thee. Blankensteijn Beweegt werd tijdens de Nationale Sportweek in september van dit jaar gelanceerd ter aanvulling op het bestaande sport- en beweegaanbod in Vianen. De trainingen worden verzorgd door Elzemieke van Empel, buurtsportcoach bij Team Sportservice Vianen.

q www.teamsportservice.nl/vianen


Het Fust overleeft eerste bekerronde

maarssen • Het driebandenteam van Het Fust heeft de eerste ronde van de bekercompetitie overleefd door BVM/Apollo 2 met het kleinst mogelijke verschil te kloppen: 29-31. Zowel André van der Straaten als Maurice de Vré (35) begonnen sterk: 12-10 na zeven beurten. De Maarssenaar plakte er nog een serie van 7 caramboles aan vast en bouwde zijn voorsprong uit tot 29-10. De Vré spartelde nog wat tegen maar het verschil was te groot om weg te werken (47-30 in veertig beurten): 12-8.

Ben Brouwer (45) kwam aanvankelijk niet los van Robbert Geuze. Vanaf de zestiende beurt nam hij afstand (16-7), maar hij was té wisselvallig om de voorsprong te consolideren. Geuze maakte vanaf de dertigste beurt minder poedels en trok de winst uiteindelijk in 51 beurten naar zich toe (27-25): 6-12.

Bert Vroege (16) kon zich bij een tussenstand van 18-20 niet veel permitteren. Na dertig beurten zag het er niet best voor hem uit, want Anton van Beek (22) leidde toen met 15-6. De Vianees ging echter beter biljarten en sleepte tóch nog een gelijkspel uit het vuur (22-16 in 44 beurten): 11-11. Zodoende werd de eindstand 29-31 en plaatste Het Fust zich voor de kwartfinale.