Eerste vergadering West Betuwe

geldermalsen • Gemeente West Betuwe vergadert woensdag 2 januari voor het eerst in het gemeentehuis in Geldermalsen. Tijdens deze eerste bijeenkomst is ook de beëindiging van waarnemend burgemeester Harry Keereweer door de commissaris van de Koning. Daarna volgt de installatie en beëdiging van de 31 raadsleden. Vervolgens begint de eerste reguliere vergadering van de gemeenteraad van West Betuwe. Op de agenda staan diverse verordeningen om de raad te laten functioneren. Mocht het formatieproces afgerond zijn, dan volgt de benoeming en beëdigen van de wethouders. Op onderstaande website is de agenda van de eerste raadsvergadering te vinden.

q gemeenteraad.westbetuwe.nl


Aanhouding na doorzoeking woning

leerdam • De politie heeft in een woning in Leerdam vorige week diverse soorten drugs, medicijnen, een stroomstootwapen, grote hoeveelheden nieuwe kleding en duizenden euro's aan contant geld gevonden. De doorzoeking van de woning gebeurde naar aanleiding van een anonieme tip. De 27-jarige bewoner is aangehouden. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld, maar nog wel steeds verdachte. Het Openbaar Ministerie zal op een later moment beslissen over het verdere vervolg voor de verdachte, meldt politie op Facebook. De politie onderzoekt de zaak nog volop en is onder andere op zoek naar de herkomst van de grote hoeveelheden kleding. De doorzoeking van de Leerdamse woning vond vorige week dinsdag al plaats, maar is donderdag pas bekend gemaakt.


Inbraak bij Leerdam Sport '55

leerdam • Bij een inbraak in de bestuurskamer van Leerdam Sport '55 vorige week is de koninklijke erepenning gestolen. De Leerdamse voetbalclub kreeg deze penning in 2012 uitgereikt. Naast de erepenning zijn er nog meer spullen gestolen, maar club schrijft op Facebook dat vooral de diefstal van de erepenning "ons het meeste raakt". Leerdam Sport '55 heeft ook foto's geplaatst van onder meer de overhoop gehaalde archiefkast in de bestuurskamer.