Afbeelding
Foto: aangeleverd

In actie voor De Sterrenkijker

leerdam • De ouders van obs De Sterrenkijker in Leerdam organiseerden donderdagavond een bijzondere kerstmarkt bij de school. Doel: geld ophalen voor het schoolplein. Dat lukte: er werd 2.500 euro opgehaald.

Openbare basisschool De Sterrenkijker onderging dit jaar een grondige renovatie. Begin dit schooljaar werd het gebouw opnieuw geopend. Eén probleem: het schoolplein zag er door alle werkzaamheden niet meer uit. Daar moest iets aan gebeuren, vond de ouderraad van de school. Daarom werd er donderdagavond een grote kerstmarkt georganiseerd, om geld in te zamelen. Klapper van de avond was een grote verloting. Er waren lootjes te koop voor 1 euro per stuk. Hiermee waren meer dan zeventig prijzen te winnen door de aanwezigen, prijzen die dankzij heel veel Leerdamse ondernemers beschikbaar werden gesteld.

Er was van alles te winnen: van kaartjes voor Monkey Town tot prijzen als sportkaarten, zwemkaarten, sieraden, horloges, boeken, boodschappentassen gevuld door de Albert Heijn, Emté liet een minuut gratis winkelen verloten en verschillende restaurants stelden bonnen beschikbaar variërend van 25 tot wel 50 euro. Hoofdprijs: een jaar lang gratis sporten bij Laco.

Overigens hadden horecalocaties Sinsi, Grand Athina, Bakker Bart en De Zuivelhoeve ook nog eens hapjes beschikbaar gesteld die tijdens de kerstmarkt verkocht konden worden voor het goede doel.

De grootse kerstmarkt leverde uiteindelijk 2.500 euro op.


q www.obsdesterrenkijker-leerdam.nl